DETALjI POGIBIJE DEČAKA NA TRAKTORU: Točak je upao u blato, mališan je dozivao pomoć

Novosti online/Kurir

26. 09. 2020. u 08:09

ДЕТАЉИ ПОГИБИЈЕ ДЕЧАКА НА ТРАКТОРУ: Точак је упао у блато, малишан је дозивао помоћ

Foto: Z. Jovanović

D. R. (12) iz sela Pridvornice kod Smederevske Palanke poginuo je juče kada se traktor koji je vozio u dvorištu prevrnuo i prikleštio ga. Kako Kurir nezvanično saznaje, dečaku ovo nije prvi put da vozi traktor, a tragedija se dogodila naočigled ukućana.

- Kobnog dana dečak je bio u dvorištu i sedeo je na traktoru, čuli smo da se spremao da ide na njivu sa svojima. U ovom domaćinstvu glavni izvor prihoda je poljoprivreda, tako da su svi članovi porodice uključeni u sve poslove. Dečak, koji ima dve sestre, voleo je mnogo selo i životinje. Još kao mali naučio je da vozi traktor - kaže meštanin ovog sela i dodaje:

- Tragedija! Jadni ljudi. Toliko vode računa o deci i vidite kakva katastrofa ih je zadesila. Niko nije mogao ni da pretpostavi da tako nešto može da se dogodi. Često sva deca, pošto je selo malo i nema mnogo stanovnika, voze traktor i druge poljoprivredne mašine. Šta je juče bilo, ko zna.

Prema rečima komšija, dečak je mali, a traktor je jak i verovatno ga je povukao.

- Priča se da je dečak sedeo na traktoru i u jednom trenutku dodao gas. Točak traktora upao je u blato i počeo da vergla. Tada je dečak počeo da doziva pomoć, ali je baš u tom trenutku pao s traktora, koji ga je prikleštio - kažu oni i dodaju:

- Tada su svi koji su se zatekli tu dotrčali do njega i pokušali da mu pruže pomoć i izvuku ga ispod traktora. Traktor je pao na dete i ono je virilo ispod njega. Čuli su se jauci i kuknjava članova porodice. Porodica mališana uspela je nekako da se sabere i pozove Hitnu pomoć i policiju.

- Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na mesto nesreće i mališanu je pružila svu adekvatnu medicinsku pomoć, međutim, i pored svih napora lekara oni su mogli samo da konstatuju smrt. Kako je došlo do tragedije u kojoj je dečak star svega 12 godina poginuo, utvrdiće dalja istraga - kaže izvor.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

dragan963

26.09.2020. 09:46

Tragedija se desila i sad šta je tu je. Međutim niko od novinara da postavi ključna pitanja: ko je to detetu od 12 godina dao da vozi traktor??? Pustite priču "voleo poljoprivredu"!!!! Drugo pitanje: zašto dete od 12 godina nije bilo u školi već se vozilo traktorom po selu?

Nikola

26.09.2020. 14:18

"Toliko vode racuna" molim? Ko jos daje detetu traktor? Iako je cela familija ukljucema u rad i dalje ne pravda klinca na traktoru. Pa vi opet stavljajte decu za motorno vozilo za koje je potrebna dozvola.

Komentator

26.09.2020. 15:49

Dusebriznici, u selima koja izumiru, deca sva voze traktore. i svuda, dragi dusebriznici debelih gu***ca. I ja sam kao dete vozio traktor. Nema ljudi u selima, nema dece, nema novca. Sve se slilo u smrdljivi Beograd i uvalilo u kredite od 100 000e za smrdljivu kutiju stan na NBG, da vi bogati Beogradjani svoju lenju decu saljete na more u Grcku, dok jagnje kosta 60e, prase 50e, kubik drva 4000 din....i saDA MI SE ZBLAZNJAVATE!!?! OTKUD DETE VOZI TRAKTOR?? More.....treba vas sve najuriti na vasa imanja i motiku! Saucesce familiji na tesko i preteskoj tragediji.