NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Svi detalji nesreće u kojoj su poginuli otac, majka i beba

O. MATAVULj

18. 08. 2020. u 22:55

EMIR Temimović, njegova supruga Ramajana Kujundžić Temimović i njihova četvoromesečna beba, sin Mak, poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Čađavici, kod Mrkonjić Grada, kada su "reno kađarom" podleteli pod kamion.

НЕЗАПАМЋЕНА ТРАГЕДИЈА: Сви детаљи несреће у којој су погинули отац, мајка и беба

O. Matavulj

Nezapamćena tragedija dogodila se juče oko sedam časova ujutro na magistralnom putu Mrkonjić Grad - Ribnik. Porodica Temimović je, prema informacijama koje smo dobili, iz rodnog Ključa putovala kući za Sarajevo kada ih je zadesila nesreća. Za volanom "kađara" bio je Emir koji je, iz još uvek nepoznatih razloga, iznenada prešao u levu saobraćajnu traku i direktno udario u kamion "mercedes", kojim je upravljao V. S. iz Mrkonjić Grada.

- Supružnici su na licu mesta ostali mrtvi, dok je beba davala znakove života i sanitetskim vozilom je prevezena u Dom zdravlja u Mrkonjić Gradu, ali su po njegovom prijemu lekari konstatovali smrt - rekla je portparol Policijske uprave Mrkonjić Grad Božana Vulin.

Ona navodi da su uviđaj izvršili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i policijski službenici PS Ribnik.

- Tužilac je naložio da se uradi obdukcija tela, kao i sva potrebna veštačenja, kako bi se utvrdile tačne okolnosti ove saobraćajne nesreće - rekla je Vulinova.

Očevici pričaju da nikome nije jasno zbog čega je Emir izgubio kontrolu nad vozilom.

- On je iznenada skrenuo u stranu i udario u kamion, koji je naišao iz suprotnog pravca. Tu je put ravan, nije bio klizav, vidljivost je dobra. Nikog nije preticao... Možda mu je pozlilo ili se za trenutak okrenuo da pogleda u dete - pričaju svedoci tragedije.

Pogibiju porodice Temimović video je i Ramajanin otac koji je bio u svom automobilu, nekoliko kola iza njih. Čovek je preživeo ogroman šok, zbog čega su mu dali lekove za smirenje. Na mesto nesreće kasnije su došli i rođaci stradalih, koji pričaju da su Temimovići rodom iz Ključa, a da odnedavno žive u Sarajevu.

Foto: Fejsbuk

- Svi su u trenutku stradali... Cela porodica... Ne dao Bog nikome da doživi takvu tragediju. Užas! - u neverici govore rođaci poginulih.

Oni kažu da su Emir i Ramajana dugo vremena čekali bebu.

- Godinama su pokušavali, i bili su presrećni kada se Ramajana porodila. Potpuno su se posvetili detetu, radovali se i uživali u svakom trenutku. Zar da ih ovakva tragedija zadesi - pitaju se neutešni rođaci.

Prizor na mestu nesreće bio je stravičan. Automobil se od siline udara doslovno raspao, dok su delovi, kao i stvari iz njega bili razbacani u krugu od nekoliko desetina metara. Na zahtev Ramajanine majke, rođaci su na mestu nesreće skupljali dečje igračke, odeću i druge lične stvari porodice.

- Htela je da joj ostane nešto od njih - kažu rođaci.

O. Matavulj

STRADAO UOČI ROĐENDANA

NASTRADALI Emir Temimović bio je profesor na Odseku za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, dok je Ramajana radila kao lekar.

- Bili su u Ključu i vraćali su se za Sarajevo. Danas je trebalo da proslave Emirov rođendan, pa su sa sobom vozili i tortu - rekli su ožalošćeni rođaci.

POSLEDNjE PORUKE OD KOLEGA

OD Emira Temimovića juče su se na društvenim mrežama potresnim porukama opraštale kolege sa fakulteta. Neutešni su i prijatelji ove porodice, koji ne mogu da veruju šta ih je zadesilo.

- Ne verujem u ono što vidim. Krenuli su u Sarajevo i sve je bilo normalno - u šoku je govorio jedan od bliskih rođaka, držeći u rukama dečje igračke koje su se rasule po putu. On je na mesto nesreće došao čim su mu javili šta se dogodilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)