U VIŠEM SUDU U NIŠU: Šest godina lažnom Vučićevom savetniku

J. Ćosin

22. 07. 2020. u 22:33

KRAGUJEVČANIN Zvonko Cvetković (65) osuđen je u Višem sudu u Nišu prvostepenom presudom na šest godina zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara, jer je od vlasnice privatne firme N. R. iz Niša pretnjom prinudio da mu preda 30.000 evra, a od V. M. iz Ćuprije na prevaru uzeo 350.000 dinara, za navodno opremanje kuće u Beogradu.

У ВИШЕМ СУДУ У НИШУ: Шест година лажном Вучићевом саветнику

Foto: Depozitfotos

Njima se predstavljao kao savetnik Aleksandra Vučića.

Obrazlažući presudu, sudija Mirko Drašković rekao je da se Cvetković prilikom upoznavanja 2. jula 2015. godine, N. R. predstavio kao Miroslav Milenković, savetnik tadašnjeg premijera Vučića, pa joj dva meseca kasnije kazao da je kupio kuću u Beogradu i da mu treba novac za renoviranje.

- Od nje je najpre uzeo 50.000 dinara, a zatim je ubedio da podigne kredit od 300.000 dinara, a da kuću nije kupio niti joj je dug vratio - obrazložio je sudija. - Okrivljeni je preko V. M. stupio u kontakt sa njenom prijateljicom N. R. kojoj je saopštio da protiv nje postoji krivična prijava.

Da bi bio ubedljiv, kako je utvrđeno, pred njom je telefonirao navodno Miljku Radisavljeviću, tadašnjem tužiocu za organizovani kriminal, a zatim joj zatražio 30.000 evra da bi sprečio njeno hapšenje. N. R. i njen suprug su mu dali 8.590 evra i 400 franaka, ali je Cvetković bio nezadovoljan, tvrdeći da je ljudima "koji treba da je zaštite", obećao da će odmah dobiti 15.000 evra. Kazao im je da zbog toga ostatak sume mora da pozajmi od Bratislava Gašića, jer "neće da laže ljude u Beogradu". Posle dva dana N. R. mu je predala ostatak novca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna