MAKROI IZA REŠETAKA: Presuda grupi optuženoj za posredovanje u prostituciji

N. B.

16. 07. 2020. u 18:30 >> 21:13

МАКРОИ ИЗА РЕШЕТАКА: Пресуда групи оптуженој за посредовање у проституцији

Foto: Printscreen MUP

PRED Specijalnim sudom u Beogradu u četvrtak su prvostepenom presudom na tri odnosno dve godine i četiri meseca zatvora osuđeni Darko Todorović i Saša Glišić, koje je Tužilaštvo teretilo da su organizatori kriminalne grupe čiji pripadnici su učestvovali u posredovanju u prostituciji.

Zatvorska kazna izrečena je i Milošu Tanaskoviću, koji je osuđen na 18 meseci.

Uslovne osude izrečene su Staši Momčilović, Jeleni Momčilović, Dragani Pejić i Maji Ivanović. Kazne kućnog zatvora izrečene su Srđanu Goluboviću, Nemanji Radojkiću, Zoranu Joliću, Nemanji Stojiću, Radomiru Vujoviću, Danielu Klarlu i Marku Žarkoviću. Na kućni zatvor je osuđen i Goran Stanković, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Prema optužnici, na teret im se stavlja da su od sredine marta, pa do januara ove godine, kada su uhapšeni, na području Beograda, ali i drugih gradova u Srbiji, u iznajmljenim stanovima organizovali pružanje seksualnih usluga za veći broj klijenata. U prestonici je najveći broj stanova bio u Novom Beogradu, a imali su iznajmljene stanove i na Dorćolu i Vračaru. Optuženi su, kako se tvrdi, devojkama davali polovinu zarade od ugovorenog iznosa za pružanje seksualnih usluga.

U usmenom obrazloženju presude, sudija je naveo da su tokom postupka dokazani navodi tužilaštva i da se odluka prvenstveno bazira na transkriptima prisluškivanih razgovora, ali i iskazima svedoka. U pogledu visine izrečenih kazni, veće se rukovodilo time ko je kakvu imao ulogu u grupi.

TAJČI, DIJANA, MAJA...

RADI prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti, kako je tvrdilo Tužilaštvo, optuženi su sebi i angažovanim ženama davali pseudonime i dalje organizovali oglašavanje prostitucije u sredstvima javnog informisanja. Devojke su se klijentima predstavljale kao Ksenija, Maja, Dijana, Tajči...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)