GRAĐANI, VAŽNO OBAVEŠTENJE! Ministar Mali saopštio - Ko se ne registruje do ovog datuma, gubi pravo na novac

Novosti online

27. 03. 2021. u 10:08

MINISTAR finasnija Siniša Mali rekao je danas da je u četvrtak Vlada usvojila 3 nova zakona koji se odnose na finansijsku podršku građanima tokom epidemije korona virusa

ГРАЂАНИ, ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Министар Мали саопштио - Ко се не региструје до овог датума, губи право на новац

Siniša Mali / Foto Tanjug

Gostujući na televiziji Pink, ministar finansija je saopštio veoma važne tehničke detalje koji se tiči prijavljivanja i isplate finansijske podrške iz državne kase.

- 60 evra dideljujemo svim punoletnim građanima. 28. aprila kreću prijave. Nema dve prijave, ko se prijavi od 28. aprila do 15. maja prijavio se, biće samo jedna prijava za novčanu pomoć - saopštio je Mali.

On je dodao i da će penzioneri u septembru na već odborenih 60 evra dobiti još dodatnih 50 evra pomoći pri čemu se neće morati prijavljivati.

- Za penzionere dodatno na tih 60 evra izdvajamo 50 evra u septembru. Kao što je bilo i prošlog puta, penzioneri se neće morati prijavljivati za pomoć njima će automatski biti isplaćen novac - rekao je Siniša Mali i dodao da će i nezaposleni moći da se prijave za dodatnu pomoć.

- Dodatnih 60 evra dobiće nezaposleni zbog ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa - zaključio je ministar finansija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)