SARADNJA SVE BOLJA: Ministarka privrede sastala se sa slovenačkim kolegom

S.B.

23. 02. 2021. u 16:47

MINISTARKA privrede Anđelka Atanasković sastala se danas sa potpredsednikom Vlade i ministrom za privredni razvoj i tehnologiju Slovenije Zdravkom Počivalšekom, gde su razgovarali o saradnji dveju zemalja i prostoru za njeno unapređenje. Atanasković je istakla da su odnosi Srbije i Slovenije dobri sa perspektivom daljeg razvoja.

САРАДЊА СВЕ БОЉА: Министарка привреде састала се са словеначким колегом

Foto Ministarstvo privrede

- Ekonomski odnosi kreću se uzlaznom putanjom. U poslednjih 10 godina spoljnotrgovinska razmena beleži rast. U Srbiji posluje 1.400 slovenačkih firmi koje upošljavaju 25.000 ljudi. Naš zadatak je da uložimo napore kako bismo privukli još više investicija- rekla je Atanasković.

Ministarka je informisala sagovornike da je prioritet rada resora kojim rukovodi održavanje ekonomske stabilnosti sa akcentom na pružanju podrške privredi za vreme krize izazvane pandemijom. Potpredsednik Vlade i ministar za privredni razvoj i tehnologiju R. Slovenije Zdravko Počivalšek izrazio je spremnost za unapređenje saradnje dveju zemalja. On je istakao da je sa ministarkom razgovarao o teškim posledicama koje je na privredu ostavila pandemija korana virus.

- Na neki način zavidim vam na tome da ste u Srbiji bili veoma uspešni u pribavljanju dovoljnih količina vakcina, tu ste ispred nas. Nadam se da ćemo u sledećem periodu i mi u Sloveniji napraviti korake napred u smislu vakcinacije. Moramo svi sve da uradimo da se život normalizuje i da omogućimo ekonomiji da ide u pozitivnom smeru - rekao je Počivalšek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)