POČELA REVIZIJA JAVNIH USTANOVA: Započet postupak revizije 104 korisnika

B.Caranović

29. 01. 2021. u 13:44

DRŽAVNA revizorska institucija - DRI počela je postupak revizije 104 korisnika javnih sredstava za 2020. godinu, a po Programu revizije za 2021. godinu.

ПОЧЕЛА РЕВИЗИЈА ЈАВНИХ УСТАНОВА: Започет поступак ревизије 104 корисника

Presude proveravaju u Palati pravde / Foto N. Skenderija

Po Programu usvojenom krajem decembra, DRI je počela reviziju Završnog računa budžeta Srbije i pokrajine Vojvodina, više ministarstava i uprava, a na spisku su i sudovi, tužilaštva i pravosudne institucije.

Na spisku koji je DRI objavila, nalaze se i gradovi i opštine, fakulteti, mnoga javna preduzeća, među kojima su Pošta Srbije, Srbijagas i Železnice Srbije, centri za socijalni rad i neke zdravstvene ustanove.

Državni revizori revidiraće rezultate brojnih javnih komunalni preduzeća kao i nekih državnih preduzeća akcionarskih društava.

DRI najavljuje da je ovo samo privi deo revizija koji će biti rađen u 2021. godini

- S obzirom da je Program revizije poverljiv, DRI će u toku godine sukcesivno objavljivati preostale subjekte revizije u skaldu sa izdavanjem Zaključcaka o sprovođenju revizija - navode iz DRI-ja.

Za subjekte iz Programa DRI će sprovoditi reviziju finansijskih izveštaja, reviziju pravilnosti poslovanja ili kombinovanu reviziju finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2020. godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)