NIS ULAŽE VIŠE OD 20 MILIJARDI U 2021. GODINI

Promo

20. 01. 2021. u 12:08

НИС УЛАЖЕ ВИШЕ ОД 20 МИЛИЈАРДИ У 2021. ГОДИНИ

Foto: Promo

KIRIL Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, najavio je da će kompanija u 2021. godini u razvojne projekte uložiti preko 20 milijardi dinara.

-Ulagaćemo u sve osnovne pravce poslovanja - istraživanje i proizvodnju, preradu i modernizaciju naše maloprodajne mreže. Fokus će biti na najisplativijim projektima u Srbiji i regionu, a naša vizija je jasna – NIS će ostati stabilna kompanija, veliki investitor i uplatilac u budžet, stabilan izvor prihoda za akcionare i zaposlene, kao i pouzdan partner zajednici u kojoj posluje - naveo je Tjurdenjev u autorskom tekstu za Bilten Nacionalnog naftnog komiteta Srbije.


On je, kao jedan od ključnih projekata koji će biti realizovan u tekućoj godini, naveo puštanje u rad Termoelektrane-toplane Pančevo, koju NIS gradi u partnerstvu sa „Gasprom energoholdingom“.

Generalni direktor NIS-a je kazao da je 2020. godina bila izuzetno izazovna zbog naglog pada cena nafte i okolnosti nastalih usled pandemije COVID-19 kada je, između ostalog, značajno smanjena potražnja za naftom i naftnim derivatima.

Prema njegovim rečima, prioriteti u takvoj situaciji bili su da se zaštiti zdravlje zaposlenih i potrošača, očuva likvidnost kompanije i stabilnost na tržištu naftnih derivata. Dodao je da su ti ciljevi ostvareni zahvaljujući dobroj saradnji najvećih akcionara NIS-a, kompanije „Gasprom njeft“ i Republike Srbije, kao i velikim zalaganjem svih zaposlenih.

-Kao i ostale naftne kompanije, bili smo prinuđeni na smanjenje operativnih i kapitalnih troškova. Iako smo morali privremeno da odustanemo od pojedinih projekata, želim da istaknem da smo od početka krize zauzeli jasan stav – uštede nećemo praviti na račun ključnih razvojnih projekata i uprkos svemu nastavićemo da planiramo modernizaciju NIS-a godinama unapred. Siguran sam da će na tom putu biti još mnogo izazova, ali smo pokazali da posedujemo dovoljno znanja i energije da te prepreke uspešno prevaziđemo - naveo je Tjurdenjev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)