VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA PAUŠALCE: Uskoro dobijate rešenja o poreskim obavezama za 2021. godinu

Novosti online

15. 01. 2021. u 09:54

PORESKA uprava će tokom naredne nedelje od 18. do 25. januara svim preduzetnicima – paušalcima dostaviti elektronska rešenja o utvrđenim poreskim obavezama za 2021. godinu.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПАУШАЛЦЕ: Ускоро добијате решења о пореским обавезама за 2021. годину

Foto Tanjug

Poreska uprava saopštila je da je izvršila obračun poreza na prihode od samostalne delatnosti i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2021. godinu, za vlasnike samostalne delatnosti koji se paušalno oporezuju.

Mesečne akontacije po osnovu poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2021. godinu, uplaćuju se sa pozivom na broj u čijoj je strukturi broj odobrenja za plaćanje (BOP), dodeljen za 2021. godinu.

Novoosnovani preduzetnici - paušalci u roku od 48 sati od dana registracije osnivanja privrednog subjekta u Agenciji za privredne registre dobijaju rešenje o utvrđenoj obavezi u elektronskoj formi posredstvom portala Poreske uprave.

Podsećamo, od prošle godine rešenja o utvrđenim obavezama preduzetnici-paušalci dobijaju isključivo elektronskim putem i to dostavljanjem u poresko sanduče na portalu Poreske uprave (ePorezi). Shodno članu 36. stav 13. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, rešenje u elektronskom obliku se smatra dostavljenim danom postavljanja na portal Poreske uprave.

Za pristup portalu Poreske uprave neophodan kvalifikovani elektronski sertifikat, koji izdaje pet sertifikacionih tela u Republici Srbiji (MUP, JP PTT, Privredna komora Srbije, Halcom, E-Smart Systems). Ukoliko pristup poreskom sandučetu u ime preduzetnika-paušalca vrši drugo lice, poreski obveznik je dužan da to lice ovlasti.

Poreski obveznici se dodatno mogu informisati i u Kontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona 0700 700 007 i 011/331 01 11, kao i na šalteru "Vaš poreznik" u 37 filijala širom Srbije.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SOCIJALNA PRAVDA: Izazovi i rešenja za prevazilaženje siromaštva i socijalne isključenosti