ODLIČNI ODNOSI SRBIJE I RUSIJE SE NASTAVLJAJU: Mihajlović sa rukovodstvom "Gaspromnjefta", "NIS" i ruskim ambasadorom

E.B.T.

19. 11. 2020. u 14:29

RUSIJA i Srbija i predsednici naših država imaju odlične odnose i tako će biti i dalje, poručila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović na sastanku sa rukovodstvom kompanija "Gaspromnjeft" i "NIS" kojem je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan Harčenko.

ОДЛИЧНИ ОДНОСИ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ СЕ НАСТАВЉАЈУ: Михајловић са руководством Гаспромњефта, НИС и руским амбасадором

Foto Tanjug

Mihajlovićeva je iskoristila priliku da zahvali kompaniji na društvenoj odgovornosti, posebno kada je reč o donaciji derivata i goriva i opremi za bolnice i uputila čestitke zbog uspešno realizovanog projekta "Duboka prerada".

Ambasador Bocan Harčenko rekao je da je podrška Ruske Federacije neupitna i zahvalio na spremnosti Ministarstva za sveobuhvatnu saradnju.

- Na osnovu iskustva u saradnji sa Vama kao ministarkom saobraćaja i infrastrukture, na projektu izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, uveren sam da ćemo dobar i uspešan rad nastaviti i sada - istakao je Bocan Harčenko.

Potpredsednika Vlade je sa Vadimom Jakovljevim, zamenikom generalnog direktora kompanije "Gaspromnjeft" i predsednikom Upravnog odbora NIS-a, i Kirilom Tjurdenjevim, generalnim direktorom "NIS a. d."razgovarala o daljem unapređenju saradnje.

- Ovo je teška godina za sve nas, hvala ambasadi Ruske Federacije na podršci u svim projektima koje smo uspešno realizovali u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, verujem da tu saradnju možemo nastaviti i u ovom ministarstvu, koje je otvoreno, da bude podrška 24 sata da se projekti ubrzaju, da se pokrenu novi i da zajedno rešavamo sve situacije, kako bismo bili još efikasniji - istakala je Mihajlovićeva. - Hvala vam što razumete viziju i prioritete države.

Ona je dodala i da će Ministarstvo menjati najvažnije zakone u oblasti rudarstva i energetike, te usklađivati normativno okvir sa međunarodnim direktivama.

Vadim Jakovljev čestitao je Mihajlovićevoj imenovanje na novu dužnost i istakao uverenje da će saradnja biti još aktivnija i efikasnija.

- Hvala vam na podršci za projekat "Duboka prerada", nastavljamo eksploataciju nafte i realizujemo radove koji su u ovom trenutku efikasni - naglasio je Jakovljev. - Kompanija godinu završava bez povećanja zaduženosti, radili smo aktivno na smanjenju troškova kako bismo u ovim za sve nepovoljnim okolnostima mogli dalje da se razvijamo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba