ZAHVALJUJUĆU GRENELU DANAS PRIČAMO O BIZNISU: Čadež - Trampov savetnik promenio pristup rešavanju složenih tema

Tanjug

22. 09. 2020. u 12:35

PREDSEDNIK Privedne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas da je specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel na uspešan način promenio pristup rešavanju složenih i teških tema i odblokirao proces saradnje.

ЗАХВАЉУЈУЋУ ГРЕНЕЛУ ДАНАС ПРИЧАМО О БИЗНИСУ: Чадеж - Трампов саветник променио приступ решавању сложених тема

Foto: Printsrin

- Zahvaljujući tome danas i pričamo o biznisu i zajedničkim interesima, a ne o onom što nas deli - rekao je Čadež posle sastanka predstavnika privrednih komora Srbije i tzv. Kosova sa Grenelom i delegacijom američke Razvojne finansijske korporacije, DFC, i zahvalio Grenelu na tome.

- To je isuviše širok proces koji je bio godinama blokiran, a ovakav pristup je učinio mogućim da se sedne u Vašingtonu i potpiše sporazum - rekao je Čadež.

Čadež je, takođe, zahvalio čelniku DFC Adamu Boleru što je tako brzo došao u Beograd.

- Kada smo se sreli pre dve nedelje u Vašingtonu, kada sam ga pitao koliko brzo mogu da dođu, rekao je 'za dva meseca'".

Čadež ističe da su imali jako plodne razgovore u prethodnih šest meseci da postoje brojne mogućostima i u Srbji i tzv. Kosovu.

Zahvalio je i predsedniku kosovske privredne komore Beratu Rukićiju što sarađuju dobro već pet godina i da su napravili zajednički tim za podršku projektima, koji daje ekepsertizu vladama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna