ZAVRŠENA SEDNICA SOCIJALNO-EKONOMSKOG SAVETA: Kolika će biti cena minimalca

J. Ž. S.

14. 09. 2020. u 12:34

DOGOVOR oko minimalne cene rada za narednu godinu nije postignut ni posle mesec dana pregovora između socijalnih partnera i najverovatnije će biti za 6,6 odsto viši, tačnije 2.000 dinara više nego do sada.

ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА СОЦИЈАЛНО-ЕКОНОМСКОГ САВЕТА: Колика ће бити цена минималца

Ilustracija / Novosti

To znači da će oko 350.000 radnika u Srbiji ubuduće primati oko 32.000 dinara.

Sindikati nisu želeli da prihvate iznos koji su ponudili predstavnici vlasti i ostali su pri svom stavu da najniža zarada mora da prati minimalnu potrošačku korpu, odnosno da bude oko 38.000 dinara.

Poslodavci su svako povećanje minimalne zarade uslovljavali olakšicama kod plaćanja poreza i doprinosa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)