ODOBRENO PREUZIMANJE: Celog vlasništva nad Grand produkcijom

Tanjug

14. 09. 2020. u 09:23

KOMISIJA za zaštitu konkurencije (KZK) odobrila je koncentraciju na tržištu koja nastaje sticanjem potpune kontrole beogradske Grend Slem Grupe nad Grand produkcijom, navodi se u rešenju objavljenom na internet stranici te komisije.

ОДОБРЕНО ПРЕУЗИМАЊЕ: Целог власништва над Гранд продукцијом

Foto: Novosti arhiva

Grend Slem Grupa je pod krajnjom kontrolom fondova koje savetuje BC Partnert LLP, što je međunarodni privatni investicioni fond sa sedištem u Londonu.

Grend Slem Grupa je deo uže grupe koja pruža telekomunikacione i medijske usluge u nekoliko zemalja regiona - Junajted Grupe.

Grand produkcija osnovana je 1998. godine, pretežna delatnost je snimanje i izdavanje zvučnih zapisa i muzike, kao i proizvodnja i emitovanje televizijskih programa Grand i Grand 2.

Junajted media do sada je imala vlasništvo nad 51 posto udela u Grand produkciji, dok je Pertula Holdings Limitid sa Kipra vlasnik 25 procenata a Aleksandar Popović imao udeo od 24 posto.

Komisija je odobrila da Pertula i Popović prodaju svoje udele i bude uspostavljena jedinstvena kontrola nad Grand produkcijom.

Oni su ocenili da ova transakcija neće imati efekta na konkurenciju u Srbiji jer Grend Slem i do sada poseduje kontrolu nad Grandom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri