MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Obradović bi lažima da uništi Luku Smederevo

Tanjug

20. 08. 2020. u 20:07

POTPREDSEDNICA Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da lider Dveri Boško Obradović pokušava da skrene pažnju na sebe iznoseći laži o besplatnom davanju Kinezima na korišćenje Luke Smederevo.

МИНИСТАРКА МИХАЈЛОВИЋ: Обрадовић би лажима да уништи Луку Смедерево

Nenad Živanović

"Obradović je godinama mirno sedeo i gledao svoje partnere iz opozicije kako zaista poklanjaju luku, i to zajedno sa stadionom, hotelima, fabrikama, pogonima, ljudima, životinjama, vazduhom i vodom u Smederevu, kršeći Ustav i sve zakone u zemlji i da glas tada nije pustio. Danas kineski HBIS kao lučki operater plaća značajne iznose u budžet po osnovu plaćanja lučkih naknada, što dovoljno govori kakve neistine iznosi lider Dveri", navela je Mihajlovićeva.

Kaže i da smo od Obradovića videli kako se ističe nasiljem, a sada, dodaje Mihajloviževa,0ćini se da želi da među svojim partnerima iz opozicije bude predvodnik i u lažima.

"Ali, nećemo dozvoliti da se lažima uništava Luka Smederevo", kaže Mihajlovićeva.

Ona podseća da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovelo postupak uređenja pravnog statusa Luke Smederevo i u tom postupku izdvojilo lučko zemljište i lučku infrastrukturu iz imovine Železare i prenelo ih u javnu svojinu, a kineska kompanija je samo stekla pravo da bude lučki operater i to po osnovu pravnog kontinuiteta sa Železarom Smederevo, koja je pre privatizacije stekla status lučkog operatera.

Nenad Živanović

"I dok Boško Obradović dok sedi u Beogradu i čita sabrana dela Dimitrija Ljotića blati sve ono što urade Vlada i predsednik Srbije mi smo u Smederevu za četiri godine izgradili osam kilometara najmodernije elektrificirane pruge, zajedno sa novom železničkom i ranžirnom stanicom, povezujući tako Luku Smederevo sa železničkim koridorom X. Takođe, projektovali smo, a krajem godine počinjemo i sa izgradnjom, potpuno nove Luke Smederevo", navela je Mihajlovićeva.

Lider Dveri Boško Obradovic izjavio je ranije danas da nakon vlasti Srpske napredne stranke u Srbiji ništa neće ostati vlasništvo države Srbije, a u dokumentu koji je objavio navodi da je vlast odlukom iz 2016. godine dala Kinezima da besplatno koriste luku Smederevo na 50 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri