RASTE ONLAJN KUPOVINA: Najviše se naručuju ovi artikli

S. Ca.

24. 07. 2020. u 15:15

OKO 70 odsto korisnika platnih kartica u Srbiji nabavlja robu i usluge putem interneta, a odeća i obuća su artikli koji se najviše kupuju onlajn.

РАСТЕ ONLAJN КУПОВИНА: Највише се наручују ови артикли

Foto: Depositphotos

Čak 65 odsto sviih kupovina je ova roba, pokazalo je regionalno istraživanje koje je spovela kompanija Visa u okviru kampanje "U korak sa digitalnom budućnošću".

Račune za komunalije putem interneta plaća njih 37 odsto, a po 31 odsto nabavlja male kućne aparate i kozmetiku, kao i preparate za negu lepote.

Više od dve trećine navelo je da bi ih besplatna isporuka podstakla da ubuduće i više kupuju preko interneta. Oko 76 odsto potrošača najčešće koristi pametni telefon za onlajn kupovinu.

Rezulati istraživanja koje je sprovedeno tokom maja, na uzorku od po 500 korisnika kartica u zemljama iz regiona, starosti od 18 do 55 godina, pokazali su da najbolje rezultate po pitanju e-trgovine u regionu beleži Severna Makedonija, gde čak 90 odsto građana kupuje putem interneta.

U Bosni i Hercegovini takođe raste interesovanje za veb prodavnice, budući da se 56 odsto ispitanika opredelilo za ovaj oblik nabavke, dok je u Albaniji to 59 odsto, a u Crnoj Gori svaki drugi građanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)