IZGRADNJA METROA KREĆE 2021: Saobraćajnica pod zemljom će biti duga 60 kilometara

Z. R.

22. 07. 2020. u 12:00

IZGRADNjA beogradske podzemne železnice trebalo bi konačno da počne krajem sledeće godine. Ugovor za izradu projektno-tehničke domumentacije za ovaj projekat između grada Beograda, JKP "Beogradski metro" i kompanije "Ežis" potpisan je juče.

ИЗГРАДЊА МЕТРОА КРЕЋЕ 2021: Саобраћајница под земљом ће бити дуга 60 километара

Novosti

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović je sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i ambasadorom Francuske u Srbiji Žan--Luj Falkonijem, prisustvovala potpisivanju ugovora.

- Danas smo svedoci potpisivanja komercijalnog ugovora za izradu studije izvodljivosti za izgradnju beogradskog metroa, kojim realizujemo donaciju Vlade Francuske i započinjemo najveću infrastrukturnu investiciju u ovom delu Evrope, vredne šest milijardi evra - izjavila je Mihajlovićeva.

- Studija će biti gotova za godinu i po dana, kada će započeti izgradnja metroa dugog 60 kilometara, sa 60 stanica. Građani i građanke Srbije svedoci su završetka ranijih i otpočinjanja novih infrastrukturnih projekata. Beogradski metro jedan je od najzahtevnijih projekata kojem pristupamo. Ovaj projekat zahteva najbolje kompanije i stabilnu vladu koja će ga realizovati.

Novosti

Ovako bi trebalo da izgleda beogradski metro

Goran Vesić je priznao da se na ovaj projekat čeka pola veka, ali da "korak po korak dolazimo do željenog cilja".

- Govorimo o projektu od nacionalnog značaja, čija realizacija ne bi bila moguća bez podrške predsednika i Vlade - kazao je Vesić.

- Nema rukovodeće garniture koja nije obećavala metro, ali ova vlast će ga završiti.

Žan-Luj Falkoni istakao je da je beogradski metro za Francusku jedan od najvećih i najvažnijih projekata koje će sprovesti nakon posete predsednika Emanuela Makrona Srbiji. On je istakao, da će, zajedno, francuski i srpski eksperti činiti tim koji će realizovati ovu investiciju, uz ogromnu podršku Vlade Srbije i grada Beograda.

Novosti

Potpisivanje ugovora za projektnotehničku dokumentaciju
 
POSVEĆENOST PROJEKTU

GENERALNI direktor "Ežisa" Olivije Bovar rekao je da je ova kompanija snažno posvećena uspešnoj realizaciji projekta.

- Ponosni smo što učestvujemo u realizaciji ovako važnog projekta za Srbiju. Uveravam vas da ćemo dati sve od sebe da se on uspešno sprovede, na dobrobit građana Beograda i Srbije - rekao je Bovar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)