VIŠE GOSTIJU NEGO PROŠLE GODINE: Statistika boravka turista u Vrnjačkoj Banji

G. ĆIROVIĆ

28. 12. 2021. u 19:33

NA osnovu podataka Odseka za privredu i društvene delatnosti o turističkom prometu, opština Vrnjačka Banja zabeležila je porast broja turista tokom prošlog meseca.

ВИШЕ ГОСТИЈУ НЕГО ПРОШЛЕ ГОДИНЕ: Статистика боравка туриста у Врњачкој Бањи

Opština Vrnjačka Banja

U odnosu na novembar 2020. godine, u prestonici srpskog kontinentalnog turizma evidentirano je 60 odsto više domaćih turista, dok je stranih gostiju bilo za čak 250 odsto više.

Prema zvaničinoj statistici, povećan je i broj ostvarenih noćenja, i to za 50 odsto više kada su u pitanju domaći gosti koji su boravili u Vrnjačkoj Banji prosečno tri dana, do su za prosečni boravak od četiri dana strani turisti ostvarili 450 odsto više noćenja nego lane.

A, kompletna analiza turističke 2021. i ukupan broj noćenja, javnosti će biti dostupni početkom naredne godine, jer će tada biti obuhvaćeni i podaci iz decembra kada Vrnjačka Banja tradicionalno dočekuje brojne turiste iz zemlje i inostranstva, uz celodnevne programe za sve uzraste.

BONUS VIDEO - KAD SE PRIRODA POIGRA, ČOVEK ZANEMI: Đavolja varoš, redak i svetski poznat, spomenik prirode

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)