REKORDNA PODRŠKA: Maja Gojković o infrastrukturi u oblasti kulture

Tanjug

23. 07. 2021. u 16:02

POTPREDSEDNICA Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković održala je sastanak sa 43 gradonačelnika i predsednika opština u Srbiji, koji su dobili sredstva za obnovu i izgradnju infrastrukture u oblasti kulture na konkursu Ministarstva “Gradovi u fokusu 2021“ i tom prilikom istakla da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u infrastrukturu, što je ključno za dalji razvoj.

РЕКОРДНА ПОДРШКА: Маја Гојковић о инфраструктури у области културе

MKI

Gojković je rekla da je budžetom za 2021. godinu opredeljeno blizu 350 miliona dinara, što je najviše sredstava do sada izdvojeno za podršku razvoja kulture na lokalnom nivou putem ovog konkursa i pozvala predstavnike gradova i opština da do kraja godine realizuju sve podržane programe.

Gojković je takođe naglasila da će Ministarstvo nastojati da sledeće godine izdvoji još više novca za razvoj infrastrukture, što je ključno za unapređenje oblasti kulture i umetnosti u lokalnim sredinama, podsticanje razvoja kreativnosti i kulturnih raznolikosti, kao i prepoznavanje specifičnosti kulturnog identiteta i održivog razvoja lokalne zajednice.

Predstavnici gradova i opština informisali su ovim povodom ministarku o toku realizacije projekata i planovima na njihovom sprovođenju do kraja godine.

Pored toga, Gojković je predstavila gradonačelnicima i predsednicima opština novi projekat Ministarstva "Prestonica kulture Srbije 2023. godine", čiji je cilj obnova i razvoj infrastrukture i ukupnih kulturnih sadržaja u jednoj lokalnoj samoupravi, kako bi se podigao kvalitet kulturnog života i ubrzao umetnički i turistički razvoj.

Gradovi i opštine za ovaj projekat mogu da konkurišu od 2. avgusta do 2. septembra, nakon čega će biti izabrana lokalna samouprava koja će 2023. godine poneti ovu titulu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA: Učenje za trajni mir