MALO KOJA ZEMLJA EVROPE ĆE MOĆI DA SE MERI SA SRBIJOM: Vučić saopštio dobre vesti - Očekujemo rast od 15 odsto u drugom kvartalu

Tanjug

05. 07. 2021. u 12:01

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić saopštio je danas da se očekuje da privredni rast u drugom kvartalu bude 15 odsto, te da će u tom pogledu malo koja zemlja Evrope moći da se meri sa Srbijom.

МАЛО КОЈА ЗЕМЉА ЕВРОПЕ ЋЕ МОЋИ ДА СЕ МЕРИ СА СРБИЈОМ: Вучић саопштио добре вести - Очекујемо раст од 15 одсто у другом кварталу

Foto: S. Kostić

- Danas imam dobru vest za građane. Za neki dan, nedelju očekujemo i zvanično, ali po konačnoj prognozi u drugom kvartalu očekujemo rast od 15 odsto" - rekao je Vučić u Novoj Pazovi.

Kako je naveo, prvobitno je planirano da taj rast za drugi kvartal bude 10,6 odsto, kako bismo na kraju godine dostigli rast od šest procenata na godišnjem nivou.

- Rast u drugom kvartalu biće 15 odsto, a posle 1,7 odsto u prvom, to je 8,35 odsto na polovini godine. Mislim da će malo koja zemlja u Evropi moći da se meri sa Srbijom - istakao je Vučić.

Dodao je da zemlja to uspeva zahvaljujući velikim ulaganjima i visokom nuivou stranih inevsticija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (19)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja