ČADEŽ TRAŽI OD SKUPŠTINE: Zaustavite pojedine neodgovorne advokate i stavite tačku na pljačku privrede!

Novosti online

03. 07. 2021. u 17:29

PRIVREDNA komora Srbije očekuje od Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine da donese odluku koja će biti u interesu privrede i svih njenih građana, a ne u korist malog broja advokata koji preko leđa istih građana pokušavaju da oštete domaću privredu za blizu 100 miliona evra.

ЧАДЕЖ ТРАЖИ ОД СКУПШТИНЕ: Зауставите поједине неодговорне адвокате и ставите тачку на пљачку привреде!

Marko Čadež / Foto Novosti

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da ovim tumačenjima Zakona o obligacionim odnosima, Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga skupštinski odbor treba da stavi "tačku na pljačku privrede" od strane neodgovornih advokata. 

- Kako drugačije nego pljačkom privrede, nazvati više od 200.000 tužbi koje su u ime izmanipulisanih građana pokrenuli pojedini advokati. Šta je ako nije „pljačka“ kada u tim parnicama građanin u slučaju pozitivne presude u proseku dobije 2.000 dinara, a advokat 42 puta više! Kako nego „pljačkom“ nazvati preprodaju sudskih predmeta od strane advokata po ceni od 20 evra, tako da građani ni sami ne znaju da su uopšte deo bilo kakvog postupka. Sve ovo govori da niko, a naročito ne Skupština Srbije, ne radi na štetu građana, već na štetu neodgovornih advokata“, kaže Čadež.

Predsednik PKS naglašava da u Evropskoj uniji važe ista pravila kao i u Srbiji kada je reč o bankarskim taksama.

- Ako kojim slučajem ovi neodgovorni advokati dobiju sporove, banke će pretrpeti štetu od oko 100 miliona evra. To će se neminovno preliti na privredu, na smanjivanje našeg rasta, na gubitak tržišta. To će svakako dovesti do gašenja firmi i gubitka radnih mesta. Pa, da li je to cilj? Interes Srbije svakako nije i neće biti punjenje džepova jednog broja neogovornih advokata - naglašava Čadež.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)