PRVI KONKURSI ZA ZAMENU STOLARIJE U AVGUSTU: Uslove za državno sufinansiranje ispunilo 67 lokalnih samouprava

G. Ćirović

26. 06. 2021. u 07:03

POTPREDSEDNICA Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je u Kraljevu uručila ugovore predstavnicima ukupno 67 gradova i opština širom Srbije, koji su ispunili uslove za realizaciju projekta energetske sanacije stambenih objekata.

ПРВИ КОНКУРСИ ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ У АВГУСТУ: Услове за државно суфинансирање испунило 67 локалних самоуправа

Foto: Depositphotos

Za subvencionisanje programa poboljšanja energetske efikasnosti domaćinstava - zamenu stolarije, fasadne izolacije ili sistema za grejanje - Ministarstvo energetike i jedinice lokalne samouprave ukupno će izdvojiti 459,34 miliona dinara, a 50 odsto neophodnih sredstava obezbeđivaće građani.

Foto G. Ćirović

Lokalne samouprave će, po pravilniku Ministarstva, prve javne pozive namenjene kompanijama i firmama koje će izvoditi radove raspisati najkasnije do 10. jula. Potom sledi javni poziv zainteresovanim građanima i stambenim zajednicama.

- Građani će imati sve informacije, a uslovi na konkursu, uz najosnovnije stvari poput lične karte, broja stanara i računa za struju, biće da žive u svom, legalizovanom stanu ili kući, ili da su bar u tom procesu. Prve potpisane ugovore očekujem u avgustu, a prve radove u septembru. Računi za električnu i toplotnu energiju građanima bi trebalo da budu niži za oko 20 odsto, a potrošnja smanjena za oko 47 miliona kilovat-časova, što je godišnji rad tri toplane prosečne veličine - zaključuje Zorana Mihajlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna