PREGOVORI UZ POSREDOVANJE DRŽAVNE AGENCIJE: Detalji susreta ministarke Kisić sa predstavnicima „Fijat plastik“

M. L.

23. 06. 2021. u 17:35

U REŠAVANjE problema na relaciji poslovodstvo-radnici u preduzeću Fijat plastik“ iz Kragujevca uključiće se i Agencija za mirno rešavanje sporova.

ПРЕГОВОРИ УЗ ПОСРЕДОВАЊЕ ДРЖАВНЕ АГЕНЦИЈЕ: Детаљи сусрета министарке Кисић са представницима „Фијат пластик“

Foto: Z. Knežević

To je, kako su nam danas preneli predstavnici sindikata, odnosno Štrajkačkog odbora „Fijat plastika“ , suština razgovora ministarke za rad, zapošljavanje,b oračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević sa predstavnicima poslovodstva italijanske firme.

- Kako smo obavešteni, predstavnici poslovodstva su prihvatili takav predlog, mi smo spremni i želja zaposlenih je da se ti pregovori što pre organizuju. Interes radnika je da se vrate normalnim uslovima rada i da se reše višemesečni problemi i zahtevi radnika u štrajku - kaže Zoran Miljković,predsednik Štrajkačkog odbora u „Fijat plastiku“.

On ističe da je osnovni zahtev da se vrate mašine koje su tokom generalnog štrajka radnika, protivno zakonu, izmeštene iz pogona „Fijat plastika“ i prebačene u fabriku automobila. Takođe, očekuju da se reši problem umanjenja regresa za zaposlene i da se iznos primanja po tom osnovu vrati na nivo od 1. januara ove godine.

-Od tih osnovnih zahteva nećemo odustati ni po koju cenu - poručuju iz Štrajkačkog odbora ovog kragujevačkog preduzeća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)