USKORO POČINJE ISPLATA 3000 DINARA ZA VAKCINISANE: Ministar Mali otkrio kako će se uplaćivati novac

Novosti online

14. 06. 2021. u 09:11

MINISTAR finansija Siniša Mali je na TV Prva govorio o novom paketu pomoći građanima i privredi.

УСКОРО ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА 3000 ДИНАРА ЗА ВАКЦИНИСАНЕ: Министар Мали открио како ће се уплаћивати новац

Foto: Printskrin

Mali je rekao da vakcinisani penzioneri, ali i ostali punoletni u ovoj nedelji treba da očekuju uplatu od 3.000 dinara na svoj račun.

- Danas sledi isplata svim nezaposlenima. Država će novac istovremeno uplatiti za sve nezaposlene koji su 15. aprila bili u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Novac će svima leći na namenske račune. Sa te strane mi ćemo svoje obaveze ispuniti u dan i u dinar kako smo obećali. Računi su namenski i otvaraju se samo u svrhu ove državne pomoći. Novac se automatski uplaćuje. Danas tokom dana ili sutra svi oni će 60 evra pomoći već moći da podignu - istakao je ministar finansija.

Kako je rekao, trenutno je aktuelna i kampanja za sve koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, koji će dobiti po 3.000 dinara.

- Ono što je važno da kažem, sutra, 15. juna ističe rok za prijavu za 3.000 dinara. Mi ćemo već od srede, 16. juna isplatiti penzionere, a dan kasnije ćemo početi sukcesivno da isplaćujemo pomoć svim ostalim građanima - istakao je Mali.

Fiskalizacija od 1. januara 2022. godine

Ministar finansija osvrnuo se i na novine koje će biti uvedene već prvog dana naredne godine.

- Proces fiskalizacije za nas je veoma važan i zajedno sa e-fakturama će promeniti razvoj naše privrede. Meni je važno da napomenem da će novi sistem fiskalizacije biti u primeni od 1. januara naredne godine. Ja ću već od srede da krenem sa sastancima sa proizvođacima softvera i drugim stručnjacima.

- Ovaj sistem uvodi mnogo novina i biće unapređen. Svaki račun imaće svoj QR kod i samim tim imaćete mogućnost i na svom telefonu odmah da proverite da li je račun ispravan ili ne. Mislim da se ljudi brzo prilagođavaju onome sto je brže i naprednije, tako da verujem da će se građani Srbije brzo prilagoditi - istakao je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!