HLADAN TUŠ ZA PRIŠTINU: Evropa nostra - Odgovor o Visokim Dečanima kad dobijemo pismo

Tanjug

18. 05. 2021. u 21:01

IZ organizacije "Evropa nostra" saopštili su večeras da će na pismo koje su toj organizaciji uputili kosovski ministri tražeći da se manastir Visoki Dečani ukloni sa spiska najugroženijih spomenika u Evropi odgovoriti kada ga budu dobili.

ХЛАДАН ТУШ ЗА ПРИШТИНУ: Европа ностра - Одговор о Високим Дечанима кад добијемо писмо

Foto. Arhiva "Novosti"

Iz te su organizacije u odgovoru na pitanje RTS-a da prokomentarišu pismo ministara kosovske vlade Donika Gervala i Hajrula Ćeku koje su oni poslali izvršnom predsedniku Evropa nostre naveli da su o sadržini pisma obavešteni samo iz medija.

-Kao što je već naznačeno predsednici Osmani i premijeru Kurtiju u dva pisma koja su im upućena 6. aprila 2021. godine, odnosno 19. aprila 2021. godine, delegacija sastavljena od stručnjaka iz ''Evropa nostre'' i našeg evropskog partnera, Instituta investicione banke, planira da poseti Kosovo čim epidemiološka situacija to omogući, navodi se u dopisu organizacije.

Novosti

Dodaje se da su u pismu od 19. aprila već tražili sastanak sa Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem ili sa njihovim predstavnicima i da još čekaju njihov odgovor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)