DAN ŠKOLE NA ORIGINALAN NAČIN: Učenici pokazali kreativnost

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 05. 2021. u 13:08

ZBOG trenutne epidemiološke situacije Dan Srednje škole u Lapovu obeležavan je cele protekle nedelje kroz brojne aktivnosti raznih sekcija.

ДАН ШКОЛЕ НА ОРИГИНАЛАН НАЧИН:  Ученици показали креативност

Foto: Zorica Gligorijević

Ekolozi su i školskom dvorištu zasadili cveće, a saksije su pravili od recikliranog materijala kako bi đaci razvili svest o značaju uređenja radnog prostora, reciklaži i očuvanju životne sredine. Odeljenje muških i ženskih frizera organizovalo je takmičenje u kreiranju frizura, kako bi pokazali umeće koje su stekli u prethodne tri godine, a na fejsbuk stranici škole sačinjen je i katalog napravljenih frizura. Učenici smera kuvar i konobar sa nastavnicima praktične nastave pripremali su slane i slatke specijalitete...

Foto: Zorica Gligorijević

 

- Na saradničkom času nastavnika ekonomske grupe predmeta đaci su vežbali elektronski način knjiženja i primenjivali stečeno znanje na konkretne zadatke koji su  podsticali  razvijanje saradnje, kao i takmičarski duh. Cilj saradničkog časa na temu Lapovo, koji su realizovali nastavnici geografije i matematike, bio je da se učenici što bolje upoznaju sa mestom u kome se nalazi naša škola, ali i da se steknu nova saznanja o školi. Đaci su mogli da se bave istraživačkim radom, da stiču nova znanja iz geografije, ali i da prikažu koliko su snalažljivi u koordinatnom sistemu i prikazivanju statističkih podataka pomoću dijagrama – navodi direktor Srednje škole Maja Marković.

Profesor vernauke održao je predavanje na temu „Važnost crkve u obrazovanju srpskog naroda“ sa ciljem širenja svesti o očuvanju identiteta, jezika, kulture i tradicije srpskog naroda kroz obrazovanje, a koje se prvenstveno odvijalo unutar zidina manastira. Učenički parlament održao je radionicu na temu „Negujmo prijateljstvo“.

Nesumnjivo da je najzanimljivija aktivnost bila otvaranje „kolačića sreće“ i tumačenje prelepih poruka koje se odnose na ljubav i prijateljstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna