OLUJNI UDARI VETRA, ZAHLAĐENJE I PLJUSKOVI: Najnovija najava meteorologa za naredna dva sata - upaljen alarm na teritoriji cele Srbije (FOTO)

Novosti onlajn

12. 05. 2021. u 12:35

U VEĆEM delu Srbije osvanulo je sunčano i toplo jutro.

ОЛУЈНИ УДАРИ ВЕТРА, ЗАХЛАЂЕЊЕ И ПЉУСКОВИ: Најновија најава метеоролога за наредна два сата - упаљен аларм на територији целе Србије (ФОТО)

Foto: A. Stevanović

Ipak, tokom dana može doći do drastičnih promena u vremenskim prilikama, a Republički hidrometereološki zavod izdao je upozorenje na moguće vremenske nepogode praćene olujom, jakim vetrom i kišom.

Pred nama je promenljivo oblačno, svežije i nestabilno vreme.

Najniža temperatura od 9 do 16 stepeni, a najviša od 21 do 26 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Prema najavi koja je nešto posle 11 sati objavljena na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u naredna dva sata u zapadnim, severnim i južnim krajevima može se očekivati kiša ili kratkotrajni pljuskovi.

Foto: RHMZ

Inače, danas u košavskom području duvaće jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju na udare i olujni jugoistočni vetar, od 17 do 24 m/s (od 60 do 86 km/h).

Danas je na teritoriji cele Srbije upaljen je žuti meteo alarm, zbog jakog vetra i kiše.

Vreme narednih sedam dana:

U narednih sedam dana, do 19. maja, promenljivo oblačno, nestabilno i još malo svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vetar slab i umeren, na jugu Banata još ujutro i pre podne povremeno i jak jugoistocni, sredinom dana i posle podne u skretanju na jugozapadni i zapadni pravac i u planinskim predelima u pojačanju.

Foto: RHMZ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni