EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ: Broj prvih pregleda ne opada tako brzo, ali ima poboljšanja

Tanjug

28. 04. 2021. u 18:30

EPIDEMIOLOG dr Branislav Tiodorović izjavio je da broj prvih pregleda obolelih od kovida ne opada tako brzo, ali da ima poboljšanja.

ЕПИДЕМИОЛОГ ТИОДОРОВИЋ: Број првих прегледа не опада тако брзо, али има побољшања

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je rekao da je u kovid bolnicama manje pacijenata i utisak je da se više pacijenata otpusti nego što se primi.

-Sa onima koji su u respiratornim centrima, situacija se ne menja. Umire nam svaki dan oko 30 ljudi, to su loši podaci i mora se to pratiti. Naše kolege kliničari moraju da izdrže, iako su premoreni, da se spusti taj nivo, da se on u idealnom smislu smatra sporadičnim. Toga skoro nećemo imati pred sobom, na tome ćemo morati još mnogo da radimo- rekao je Tiodorović.

Proizvodnja vackine na "Torlaku" je, kaže, izvanredan potez koji će omogućiti u zdravstvenom, ekonomskom i strateškom smislu da budemo sigurniji i da to možemo da ponudimo susedima, i pokažemo koliko je Srbija napredovala.

Tiodorović je rekao da je svima stalo do toga da se pandemija završi i proglasi pobeda, ali da to sigurno nije u maju.

Na pitanje da li će sledećeg meseca početi kampanja koja najavljuje pobedu nad virusom, odgovorio je da pobedu nad virusom može da proglasi samo Svetska zdravstvena organizacija.

-To što se dešava u Indiji i u pojedinim zemljama u Evropi je važno za sve nas, svi smo mi jedno globalno selo i sve se prenosi vrlo brzo- upozorio je Tiodorović i poručio da nas poštovanje mera i vakcinacija približavaju pobedi koju svi čekamo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)