KORAK PO KORAK: Usluga "Plati" omogućava građanima da sve usluge u MUP-u plate na jednostavniji način

V.N.

01. 05. 2021. u 15:17

UPRAVA za trezor u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu napravila je novu uslugu "Plati", koja građanima omogućava da na lak i efikasan način, plaćaju takse i naknade za usluge državnih organa.

КОРАК ПО КОРАК: Услуга Плати омогућава грађанима да све услуге у МУП-у плате на једноставнији начин

Foto A. Stevanović

Usluga je dostupna na adresi www.plati.euprava.gov.rs, a korisnicima je omogućeno da u samo nekoliko koraka izaberu željenu opciju, plate uslugu ili da kreiranu uplatnicu sačuvaju i plaćanje urade na šalterima pošte ili bilo koje banke.

 1. KORAK

NA portalu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije potrebno je da izaberete opciju "građani" koja je četvrta po redu od ponuđenih opcija u gornjem meniju. Zatim će se pojaviti niz ponuđenih opcija i neophodno je da odaberete "dokumenta građani".

 2. KORAK

U ODELjKU "dokumenta građani" ponuđene su opcije i potrebno je samo da kliknete na uslugu koja vam je potrebna. Trenutno je novim sistemom omogućeno plaćanje taksi i nakanada za više od 300 usluga Ministarstva unutrašnjih poslova, među kojima su vađenje lične karte, pasoša, registracija vozila, izdavanje saobraćajne dozvole i mnoge druge.

 3. KORAK

KLIKOM na određeni link pojaviće vam se stranice e-uprave putem koje se evidentiraju i plaćaju željene usluge. Potrebno je da popunite podatke i ukucate svoje ime i prezime, JMBG i adresu prebivališta. Posle toga morate izabrati pružaoca i vrstu usluge, kao i opštinu. Kada sve ovo uradite obavezno štiklirajte opciju saglasnost koja potvrđuje da ste saglasni sa uslovima korišćenja, koja se nalazi u donjem levom uglu.

 4. KORAK

ZATIM izaberite opciju "napred" koja se nalazi u desnom donjem uglu ekrana. Ona će vas odvesti na deo koji vam izračunava ukupne troškove koje je neophodno da platite. Opcijom "kreiraj uplatnicu" možete da izaberete da uplatu uradite odmah onlajn ili da je odštampate i kasnije uplatite u banci ili pošti.

 5. KORAK

UPLATA će zatim biti evidentirana u sistemu i dostupna ovlašćenom licu, koja će vaš zahtev obraditi i obavestiti o daljim koracima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!