OVAKO JE TITO DOČEKAO BRITANSKU KRALJICU: Elizabeta i Filip u Beogradu - događaj o kome je pričao svet (VIDEO)

Novosti online

10. 04. 2021. u 22:14

JOSIP Broz Titi je zajedno sa svojom suprugom Jovankom davne 1972. godine u SFR Jugoslaviji ugostio Britansku kraljicu Elizabetu II, princa Filipa i princezu Anu.

ОВАКО ЈЕ ТИТО ДОЧЕКАО БРИТАНСКУ КРАЉИЦУ: Елизабета и Филип у Београду - догађај о коме је причао свет (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Novinska agencija Asošijejted pres je na Jutjub kanalu postavila snimak tadašnje posete, a video je pratio glas naratora koji je prepričavao tadašnji događaj.

To je bila kraljičina prva poseta komunističkoj Jugoslaviji. Ona je tada pokazala da različita politika nije barijera za međunarodno prijateljstvo i to postavljanjem venca na grobu neznanog junaka na Avali.

Nijedan zapadni šef do tada nije doživeo toplu i spontanu dobrodošlicu u ono vreme. Ovaj snimak već neko vreme kruži po društvenim mrežama, pa se tako pojavio i na društvenoj mreži Instagram gde nije mogao da prođe bez komentara:

Tito je tada održao govor u kom je istakao da se zalaže za prosperitet i nezavisnost za sve nacije kao i okončanje rata za svagda.

Kao zemlja koja je ponosna na svoje baštinu i uverena u svoju budućnost predsednik je tada proslavio posetu i još više učvrstio odnose dveju zemalja.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Vatro Marx

11.04.2021. 00:33

Kao sto je bio predsjednik Yugoslavije , vise se ne radja, na ovoj kugli. Osloboditi od kapitalizma i feudalisma.Repúblike ujedinio YU dzava neutralna, nezavisna i samostalna. Osnivac nesvrstanih zemslja, jedini predsjednik koji je najvise zalalja na svijetu posjetio i postigao je veliko povjerenje u svijetu. Dozivjeli smo da nam se jedna bedna, gladna drzavica herméticki do jucer zatvorena, Albanija da nam daje lekcije. Da se Albanci izivljavaju nad Srpskom narodu u Srpskoj svijetinji, to se nikako nemoze shvatit, Jos koliko ce dugo Srbin na Kosmetu da pati, dalí ce Kosmet ikada da se povrati.

BOGDAN

11.04.2021. 07:28

@Vatro Marx - JUDOMASON KOJI JE GLUMIJO BRAVARA, ZA SVE VREME PROVEDENO U BEOGRAD NIJE BAS DOBRO SAVLADAO SRPSKI JEZIK,RADIJO JE SVE ZA STO SU GA ENGLEZI ZADUZILI.PRE SVE DA UNISTI RUSKI KOMUNIZAM I RUSKI UTICAJ U SVET.PO NAREDBA IZ LONDONA TITO STVARA NESVRSTANI POKRET OCEVIDNO POKRET NESVRSTANE ZEMLJE I NARODE PROTIV RUSIJE.KADA SE VIDELO DA SOVETSKI SAVEZ PROPADA ENGLESKI MASONI SU RAZMONTIRALI MASONSKU TVOREVINU TAKOZVANU YUGOSLAVIJU JER VISE NIJE POTREBNA I STVORILI MALE BANANA DRZAVICE PODCINJENI ZAPADU.USKORO ENGLEZI VRATICESE U SRBIJU I PONOVO POSTAJEMO ENGLESKA KOLONIJA.

ANTE BAN

11.04.2021. 09:04

@Vatro Marx - Vratit će vam se Kosovo naredne sedmice! Hrvatska je u fazi otpriznavanja lažne države Kosovo! Jer; Kosovo je- SRCE SRBIJE!

Komandant 1001

11.04.2021. 12:56

@Vatro Marx - To sa Kosovom je delo toga samozvanog Maršala Jugoslavije kojni je da bi pridobio Albaniju kao Republiku u Jugoslaviji, otvorio je granice sa Srbijom a gladni i najsiromašniji Enverovi albanci nahrupili na Kosovo (po nekim podacima u samo 2 godine ušlo je i naselilo se na Kosametu oko 350.000 albanaca). Tito je sa svojim kartografima nacrtao granice na način da je osakatio Srbiju,jurili njegovi da zadnjeg četnika očiste sa Srbije iu Bosne,,,dok je mirno psmatrao kako ustaše odšetale do Austrije, Italije etc, i nije lovio najvećeg zločinca u 2ww Pavelića nego se okomio na Dražu.

BEOGRAĐANIN

11.04.2021. 11:33

Za vreme Tita, Srbi su na KiM imali efektivnu vlast i praktično ,,drmali" na Kosovu. A, danas ? Nakon aminovanja graničnih prelaza Brnjak i Jarinje(2012), Albanci ,,soliraju".Naplaćuju carine, a kada im ćefne oni podižu takse !!! Ma, kakav da je bio Tito je više čuvao Srbe, nego što su to- vraćanjem državnosti Srbije- započeli DOS-manlije, a nastavili nihovi ideološki sledbenici... Ali, mnogi više vole slatke laži, nego gledati istini u oči, ma kakva ona bila...