KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Država vodi računa o svakom radnom mestu

J.Ž.S.

02. 04. 2021. u 12:19

POBOLjŠANjE uslova rada i smanjenje nezaposlenosti od velike su važnosti za našu ekonomiju, pogotovu ako se misli na najugroženije kategorije stanovništva, na sve one koji su godinama imali nepovoljan položaj na tržištu rada. I u ovim teškim okolnostima epidemije kovid 19 vodi se računa o svakom radnom mestu, rekla je Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad.

КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: Држава води рачуна о сваком радном месту

Foto: Printscree

Prema njenim rečima jedna od aktivnosti na tom polju tiče se i realizacije mera aktivne politike zapošljavanja, kroz raspisivanje javnih poziva i konkursa, a za te mere je obezbeđeno više od 5,7 milijardi dinara.

- Planirano je da se u u te svrhe tokom 2021. godine uključi 18.225 nezaposlenih osoba, od kojih je 2.185 sa invaliditetom - istakla je Kisić Tepavčević.

Tim povodom ministarka i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje su potpisali sporazum o učinku NSZ za 2021. godinu.Prof. dr Kisić Tepavčević je ukazala da su se uslovi za potpisivanje ovog sporazuma stekli usvajanjem Strategije zapošljavanja u Srbiji za period 2021. do 2026. godine i pratećeg Akcionog plana za period od 2021. do 2023. godine.

Martinović je naveo da je ta služba potpisivanjem ovog sporazuma preuzela konkretne zadatke i da se jedna od važnih aktivnosti ove godine odnosi na podsticaje poslodavcima i nezaposlenima koja se nalaze na evidenciji NSZ:

- Raspisali smo 13 javnih poziva sa različitim merama podsticaja privredi i nezaposlenima, od kojih će najveći broj njih biti otvoreni do 30. novembra - rekao je on. - Jasno su definisane kategorije osoba koje su obuhvaćene podsticajima i da među njima su mladi do 30 godina, osobe sa invaliditetom, stariji od 50 godina, Romi, nekvalifikovani, žrtve porodičnog nasilja i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije