KRIZNI ŠTAB PRELOMIO: Nema otvaranja ugostiteljskih objekata

Novosti online

24. 03. 2021. u 09:18

KRIZNI štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku da nema ublažavanja protivepidemijskih mera, odnosno otvaranja ugostiteljskih objekata.

КРИЗНИ ШТАБ ПРЕЛОМИО: Нема отварања угоститељских објеката

Foto: N. Živanović

Nova sednica Kriznog štaba održana je danas u 8 sati i na njoj se raspravljalo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, efikasnosti mera u suzbijanju virusa, kao i o eventualnom popuštanju mera i otvaranju ugostiteljskih objekata.

Danas je, inače, tačno sedam dana kako je ugostiteljima odlukom Vlade onemogućeno da rade, a predstavnici medicinskog dela Kriznog štaba zalažu se za nastavak pomenutih mera. Protiv ovakvih ograničenja često istupa zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a sve su prilike da će nova sednice doneti stare dileme – zdravlje ili ekonomija.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović najavio je ovakvu odluku uoči sednice, rekavši da “moramo da izdržimo još ovu nedelju sa postojećim merama jer je situacija u bolnicama teška”.|

 

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mina

24.03.2021. 09:47

Podržavam odluku KZ. Svi koji su protiv neka vide kakve su mere u susednim zemljama. Ovo jeste strasno zbog i ovako siromašnog naroda ali daj da izdržim i oslobodimo se pandemije.