DOKTOR KON O NOVIM MERAMA: "Ovo je kompromis, zdravstveni sistem je opterećen" (VIDEO)

Novosti online

16. 03. 2021. u 09:49

EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba dr Predrag Kon obratio se javnosti nakon sednice na kojoj je doneta odluka o uvođenju novih mera.

ДОКТОР КОН О НОВИМ МЕРАМА: Ово је компромис, здравствени систем је оптерећен (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prva se obratila medijima premijerka Ana Brnabić, i saopštila da će da će od sutra do ponedeljka na snazi biti potpuno zatvaranje. Radiće samo prodavnice prehrambenih proizvoda i apoteke.

Doktor Kon je pojasnio da narednih dana važe iste mere kao tokom prethodnog vikenda, i istakao da je to kompromisno rešenje između medicinskog i ekonomskog dela Kriznog štaba.

- Sa ovog dela koji više razmišlja o ekonomskom efektu oni misle da ovo nije kompromis, nego rešenje. Dok mi iz medicinskog dela smatramo da ovo nije rešenje. Dakle to je kompromis, koji ne zadovoljava ni jednu stranu, ali je trenutno najbolje rešenje - kazao je Kon.

Epidemiolog je istakao da mnogi ljudi još uvek ne razumeju da je ovo najveća pandemija našeg veka, i da je jedan sektor društva - zdravstveni - do te mere opterećen da ne može da opstane bez podrške čitavog društva.

- Počinje polako dominacija britanskog soja. Nije ovo samo posledica nepoštovanja mera, već prisustva invazivne varijante virusa, koja se spušta i prema mlađoj populaciji - kazao je Kon.

Doktor je rekao da tražiti da kazne za sve koji prave prekršaje budu pooštrene.

- Svi koji budu uhvaćeni na korona žurkama trebalo bi da budu testirani, a potom, ako budu pozitivni, jasno kažnjeni, Bila je priča o društvenom-korisnom radu - kazao je Kon.

On je na kraju rekao da još uvek ne zna kada će biti naredna sednica Kriznog štaba, ali da se aktivno prikupljaju podaci i prate brojevi, koji postaju zabrinjavajući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)