VLADA SRBIJE USVAJA NOVE MERE: Sednice Kriznog štaba danas neće biti

Tanjug

15. 03. 2021. u 08:30

VLADA Srbije usvojiće danas nove mere koje su dogovorene tokom konsultacija sa medicinskim delom Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, saznaje Tanjug u Vladi Srbije.

ВЛАДА СРБИЈЕ УСВАЈА НОВЕ МЕРЕ: Седнице Кризног штаба данас неће бити

Foto: J.L.

Nove sednice Kriznog štaba, koja je bila najavljena za danas, neće biti. Juče su konsultacije predstavnika Vlade Srbije i medicinskog dela kriznog štaba trajale oko sat i po.

Medicinski deo Kriznog štaba, ali i lekari iz kovid bolnica, traže pooštravanje mera i zatvaranje objekata na deset do 15 dana, kako bi se maksimalno smanjili kontakti.

Broj novozaraženih u Srbiji na dnevnom nivou prelazi 4.500, kovid bolnice su pune, od petka je jedan deo KBC Zvezdara ponovo vrćen u kovid sistem, raste broj pacijenata na respiratoru, ali raste i broj umrlih od posledica kovid-19 na dnevnom nivou.

Za nama je vikend tokom koga su radile samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe, sve ostalo bilo je zatvoreno.

Takav je bio i prošli vikend, ali očigledno da to nije dovoljno jer broj novozaraženih nije smanjen.

Premijerka Srbije Ana Brnabić juče je, tokom obilaska lazarevačkog sela Junkovca, rekla da će mere "sigurno morati da budu pooštrene".

Ona je navela da razume zdravstvene radnike, ali da se mora razmišljati i o tome šta će doneti dodatne restrikcije u smislu dodatnog kršenja mera koje ne može da se kontroliše.

-Pokušavamo da nađemo balans i mislim da u tome uspevamo, jer i dalje imamo generalno dosta dobre pokazatelje i ekonomske i zdravstvene - rekla je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

dragan555

15.03.2021. 09:03

Mislim da su donete mere dosta nejasno definisane pa su to mnogi zloupotrebili. Radile su mnoge veterinarske i poljoprivredne apoteke, kao i prodavnice stočne hrane i hrane za pse i mačke.