VELIKA POMOĆ SRBIJI: Stigla medicinska oprema iz UAE (FOTO)

Tanjug

12. 03. 2021. u 09:10

NA beogradski aerodrom jutros oko devet sati sleteo je avion sa medicinskom opremom, koja je donacija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

ВЕЛИКА ПОМОЋ СРБИЈИ: Стигла медицинска опрема из УАЕ (ФОТО)

Foto: Tanjug

Pomoć su na aerodromu dočekali ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ambasador UAE u Srbiji Mubarak Al Daheri.

Ministarka Kisić Tepavčević zahvalila je donatorima u ime naroda Srbije i podsetila da su Ujedinjeni Arapski Emirati od početka kovid epidemije pomagali Srbiji u zaštitnoj i medicinskoj opremi.

- U martu prošle godine, kada je detektovan virus u našoj zemlji stigla je pomoć u medicinskoj zaštitnoj opremi, a u decembru prvi deo višemilionske isporuke savremene medicinske opreme. Ovo je drugi deo donacije u medicinskoj opremi - rekla je ministarka.

Ona je navela da su u Srbiju jutros stigli UZ aparati, skeneri, magnetna rezonanca, mobilni rendgen aparati, protokomere, sve što je potrebno za negu kovid pacijenata.

- U teška vremena kada imate prijatelja kao što je UAE to je velika prednost - navela je Kisić Tepavčevićeva.

Ambasador Mubarak Al Daheri rekao je da je donacija prijateljski gest narodu u Srbiji.

On je naveo da je predsednik Aleksandar Vučić najavio saradnju Srbije, Kine i UAE za proizvodnju Sinofarm vakcine u Srbiji.

Ministarka Kisić Tepavčević dodala je da će proizvodnja vakcine biti odlučujući karika u borbi protiv korona virusa, ne samo u Srbiji već i u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)