KRAJ DRAME U PORODICI DAČEVIĆ: Obavešteni Vulin i Dmitrović, otišle radnice Centra za socijalni rad (FOTO/VIDEO)

D.Zečević

05. 03. 2021. u 12:00

КРАЈ ДРАМЕ У ПОРОДИЦИ ДАЧЕВИЋ: Обавештени Вулин и Дмитровић, отишле раднице Центра за социјални рад (ФОТО/ВИДЕО)

Foto D. Zečević

MARIJANA (10) i Marko Dačević (14) iz Suvog Dola kod Blaca već godinu dana brinu o nepokretnoj baki LJiljani kojoj je zbog gangrene amputirana noga. NJihova majka je umrla pre godinu dana, a otac ih je napustio. Žive od socijalne pomoći koja iznosi samo 8.000 dinara i pomoći humanih ljudi.

Nakon pisanja "Novosti" o teškim uslovima u kojima živi ova porodica, juče je otac pijan došao i tukao i maltretirao decu. Sina je šutnuo, a ćerku vukao za kosu. Baka LJiljana je pozvala policiju. Ocu naložena mera zabrane prilaska 48 sati.

12: 45 Dačevićima stigao paket hrane i novac iz Gornjeg Milanovca

12:36 Otišle radnice Centra za socijalni rad

Radnice Centra za socijalni rad koje su jutros došle u kuću porodice Dačević su otišle i rekle da prekidaju postupak.

12:30 Ministar Dmitrović - ispitaćemo slučaj

Ministar za brigu o porodici Ratko Dmitrović je za "Novosti" izjavio da će se ispitati ceo slučaj kako bi se našlo najprihvatljivije rešenje za decu.

12:25 Vulin - proverićemo zašto policija nije reagovala

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin vulin je rekao da će naložiti policiji da provere da li se poštuje mera zabrane prilaska, izrečene ocu, ali i da provere zbog čega nije reagovano na ranije pozive bake.

12:21 Radnici Centra za socijalni rad čekaju policiju

Reporter "Novosti" koji se nalazi u kući porodice Dačević kaže da radnici Centra za socijalni rad čekaju asistenciju polcije. O celom slučaju obavešteni su i ministri Vulin i Dmitrović.

11:10 Radnici Centra za socijalni rad došli u kuću

Nakon jučerašnjih događaja, danas su u kuću u kojoj žive Marijana i Marko sa bakom došli radnici Centra za socijalni rad koji hoće da oduzmu decu baki iako je ona juče podnela zahtev za starateljstvo.

Nisu joj rekli gde će odvestio decu, samo su je obavestili da će ih direktorka Centra za socijalni rad zbrinuti.

Foto: D.Zečević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

buki

22.03.2021. 14:49

@bilja - Ima centar za socijalni rad još jednu ulogu. Naime radi se o ličnom bogaćenju na račun poreskih obveznika, jer je za ,,privremenog,, staratelja već određena radnica socijalnog centra, čiji bi račun u narednom periodu bio bogatiji za 60.000 din mesečno. Morala bi deo dati i onima koji su joj omogućili taj novac, ali bi ostalo i njoj.