ISTRAŽIVANJA POKAZALA: Biontek i Fajzer deluju i protiv novih sojeva korona virusa

Tanjug

08. 02. 2021. u 16:35

ИСТРАЖИВАЊА ПОКАЗАЛА: Бионтек и Фајзер делују и против нових сојева корона вируса

Foto: Tanjug

NAJNOVIJA studija, objavljena u časopisu "Načural sajens", pokazala je da vakcina kompanija Biontek i Fajzer deluje i protiv mutirajućih sojeva korona virusa, koji su se pojavili u Južnoj Africi i Velikoj Britaniji, saopštile su danas ove dve kompanije.

- Studija objavljena u stručnom časopisu ''Načural sajens'' pokazuje da vakcina Biontek/Fajzer neutrališe nove sojeve korona virusa- navodi se u saopštenju.

Istraživanje Fajzera krajem januara, koje je sproveo institut u Teksasu, pokazalo je da vakcina deluje protiv mutirajućih sojeva, a sada je časopis "Nečural sajens" objavio istraživanja eksternih laboratorija, koja potvrđuju delotvornost vakcine protiv mutirajućih sojeva.

Kako se navodi u časopisu, sada je potrebno sprovesti još kliničkih ispitivanja kako bi se prikupila dodatna saznanja o delotvornosti vakcine Fajzera i Bionteka protiv novih sojeva korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

kritik analitik

08.02.2021. 18:06

Kao i obično, velika je verovatnoća da su rezultati frizirani. Potpuno isto, iako je druga oblast u pitanju, kao i kod testiranja automobila da li su u skladu sa euro5,6 ili koliko već.