SNEGA NI NA VIDIKU: Evo kakvo nas vreme očekuje za vikend

Novosti online

29. 01. 2021. u 17:24

NAKON kratkotrajnog hladnijeg talasa koji je ove nedelje zahvatio našu zemlju, sasvim je izvesno da su nas ledeni dani napustili budući da se, usled visokih temperatura koje meteorolozi predviđaju, očekuje otapanje snežnog pokrivača.

СНЕГА НИ НА ВИДИКУ: Ево какво нас време очекује за викенд

Foto: Tanjug

Do kraja današnjeg dana umereno i oblačno vreme, a najniža temperature između -3 i 3 stepena.

Vikend pred nama obeležiće toplije vreme, a dnevni maksimumi ličiće gotovo na prolećne.

U subotu promenljivo oblačno i mestimično sa kišom. Otapanje snežnog pokrivača očekuje se na planinama izned 1000 m, dok će duvati slab i umeren južni i jugozapadni vetar. Najniže temperature kretaće se između nule i 5 stepeni, a najviše dnevne biće od 10 do 15 stepeni Celzijusa.

Meteorolozi najavljaju slično vreme i za poslednji dan ove sedmice, pa će se tako u nedelju u našoj zemlji zadržati oblaci, mestimično sa kišom. Uveče se očekuje pad temperature u višim planinskim predelima, međutim najniža dnevna temperatura neće biti manja od 3 stepena, dok će se najviše dnevne kretati između 7 i 13 stepeni.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas