VUČIĆ NAJAVIO: Veliko povećanje plata pripadnicima Vojske Srbije

Novosti online

28. 01. 2021. u 13:05

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić najavio je dalja ulaganja u Vojsku Srbije i odbrambeni sistem, kao i značajno povećanje primanja za pripadnike armije tokom ove godine.

ВУЧИЋ НАЈАВИО: Велико повећање плата припадницима Војске Србије

Foto: Printscreen

-Ove godine slede velika povećanja primanja za vojnike, podoficire i oficire, uz 5 odsto povećanja sa početka godine, biće i dodatnih 10 odsto, ukupno i do 17, 6 odsto - rekao je Vučić nakon sastanka u domu Garde na Topčideru na kome su predstavljeni rezultati analize stanja funkcionalnih i operativnih sposobnosti Vojske Srbije za 2020. godinu.

Preneo je da su na sastanku kome su prirsustvovali ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović razmatrane i sve mogućnosti ugroženosti naše zemlje.

Vučić je rekao da se protekle godine radilo na povećanju borbene gotovosti, na kupovini najsavremenijih naoružanja i opreme, od pacinra S1 do značajnih bespilotnih letelica.

Najavio je da će ove godine posebna pažnja biti posvećena formi elektronskog ratovanja, pa će se, osim bespilotnih letelica, raditi i na nabavci radarskih sistema.

Vučić je istakao da je Vojska Srbije uložila veliki rad i trud i na samom početku epidemije korona virusa, kada je bila jedna od najznačajnijih institucija u prihvatanju naših ljudi iz inostranstva, zbog čega je među njima bilo mnogo zaraženih u prvom talasu.

On je naveo da je prošle godine 16 pripadnika vojske izgubilo život, kao i još troje od početka ove godine i izrazio saučešće njihovim porodicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (43)

JUBILEJ PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“: NIS obeležava 15 godina podrške lokalnim zajednicama