SEĆANJE NA NEVINE ŽRTVE: Poruka prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića povodom Međunarodnog dana holokausta

D. B. M.

26. 01. 2021. u 16:24

MEĐUNARODNI dan holokausta obeležava se širom sveta sutra - 27. januara. Tim povodom oglasio se prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević koji je u svojoj poruci napisao:

СЕЋАЊЕ НА НЕВИНЕ ЖРТВЕ: Порука престолонаследника Александра Карађорђевића поводом Међународног дана холокауста

Kraljevski dvor

- Na današni dan sećamo se žrtava holokausta- miliona nevinih ljudi koji su stradali tokom Drugog svetskog rata; mislimo i na one koje su preživeli strahote logora, ali i na sve hrabre ljude koji su rizikovali svoje živote da bi pomogli onima koji su bili meta nacista. Istovremeno, ovaj dan nas podseća na važnost poštovanja prava svakog pojedinca na život u slobodi i prava svakog naroda na negovanje svoje kulture i tradicije.

Karađorđević je naglasio da je stradanje u Drugom svetskom ratu opomena je za sve nas da pružimo svoj doprinos u borbi protiv nasilja, netolerancije i svih oblika diskriminacije.
- Zajedno, imamo obavezu da edukujemo mlade o značaju poštovanja različitosti i jednakosti, da se suprotstavimo nepravdi i svakoj vrsti predrasuda i da gradimo društvo u kojem će antifašističke vrednosti imati posebno mesto - poručio je prestolonaslednik.
Međunarodni dan holokausta, odlukom Generalne skupštine ujedinjenih nacija, obeležava se od 2005. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!