VESIĆ NAJAVIO ŠTA ĆE ZAHTEVATI OD KRIZNOG ŠTABA: Tražićemo da se rad ugostiteljskih objekata produži do 22 sata

Novosti online

21. 01. 2021. u 21:01

ВЕСИЋ НАЈАВИО ШТА ЋЕ ЗАХТЕВАТИ ОД КРИЗНОГ ШТАБА: Тражићемо да се рад угоститељских објеката продужи до 22 сата

Goran Vesić / Foto Tanjug

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić, uoči sednice Kriznog štaba rekao je da će Grad Beograd sutra ponovo tražiti da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata za dva sata, tačnije do 22 sata.

O tom zahtevu se razgovaralo na prethodnoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, ali je medicinski deo Kriznog štaba rekao da bi postojeće mere trebalo da ostanu na snazi bar do kraja januara. Kao argument su naveli to da nije vreme za opuštanje, bez obzira što je broj zaraženih manji nego početkom godine, jer su bolnice i dalje pune.

S druge strane, Vesić podseća da kriza izazvana epidemijom korona virusa umnogome utiče na ekonomiju.

- Razumem da medicinski deo Štaba ima svoje argumente i da je protiv popuštanja mera, ali kriza koju je izvazvao virus kovid 19 nije samo zdrastvena već i ekonomska i stoga se prilikom donošenja odluka o merama moraju uzeti u obzir i argumenti privrede. Sada kada se vidi "svetlo na kraju tunela" i kada je počela imunizacija, vreme je da se produži radno vreme bar do 22 sata - ponovio je Vesić zahtev na Fejsbuku.

Kako smo već pisali, sednica Kriznog štaba zakazana je za sutra u 13 sati u Palati Srbija.

Podsećamo, Krizni štab je u utorak predložio Vladi Srbije da mere ostanu iste. To je potvrdio i epidemiolog Predrag Kon koji se obratio javnosti po završetku sednice rekavši da sve mere ostaju na snazi do daljnjeg.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)