MINISTAR LONČAR PRIMIO KINESKU VAKCINU: Primer za sve građane Srbije, imunizovan i dr Gojković (VIDEO)

Novosti online

19. 01. 2021. u 11:12

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar će danas u institutu "Torlak" primiti vakcinu protiv kovida 19.

МИНИСТАР ЛОНЧАР ПРИМИО КИНЕСКУ ВАКЦИНУ: Пример за све грађане Србије, имунизован и др Гојковић (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Vakcinu je nakon ministra primio i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

- Pokrajinski sekretar i ja smo danas primili kineske vakcine od "Sinofarma". To je treća vakcina koja je stigla u Srbiju. Apelujem na građane Srbije da je ovo jedina šansa da pobedimo epidemiju. Jedini način da ne prenesemo nekome drugom zarazu je upravo vakcinacija - rekao je ministar Lončar.

Ministar je rekao da je naš cilj da u Srbiji ponovo sve bude kao pre epidemije, i istakao je da su kineske vakcine izuzetno bezbedne i efikasne.

- Nije bilo lako nabaviti ovolike doze vakcina, znate i sami da je Srbija jedina u regionu koja ne samo da ima vakcine, nego ima tri vrste pa građani mogu da biraju. Pozivam sve građane da se vakcinišu i da krenemo dalje - rekao je ministar.

On je potom rekao da se oseća odlično i da ga nije bolelo nimalo, a potom je rekao da se gotovo 400.000 ljudi prijavilo na sajtu E uprave za vakcinaciju.

- To ne uključuje zdravstvene radnike koji to rade na svojim radnim mestima. Takođe, jutros smo se dogovorili da svi građani stariji od 70 godina da odu do otvorenih punktova i da će biti vakcinisani, bez obzira da li su se prijavili ili ne - istakao je Lončar.

Ministar Lončar je rekao da će ova vakcina verovatno u narednim godinama postati sezonska vakcina, kao cepivo protiv gripa.

- Takođe smo pričali i o novom soju korona virusa, koji se već pojavio u Mađarskoj, i to je zabrinjavajuće. Nije realno da sprečimo njegov ulazak, ali je bolje da dočekamo sve što spremniji. Krizni štab će raspravljati o tome - rekao je Lončar.

Podsećamo, danas je počela masovna imunizacija u našoj zemlji, a predsednik je jutros na sednici Operativnog tima za vakcinaciju rekao da je upravo danas ključan dan za budućnost Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest