PREMINUO DR ŽELJKO MARKOVIĆ: Bio je specijalista radiologije u Kliničkom Centru i profesor na Medicinskom fakultetu

Novosti online

16. 01. 2021. u 17:05

ПРЕМИНУО ДР ЖЕЉКО МАРКОВИЋ: Био је специјалиста радиологије у Клиничком Центру и професор на Медицинском факултету

Foto: Privatna arhiva

PROFESOR dr Željko Marković, specijalista radiologije u Kliničkom Centru Srbije i profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, preminuo je noćas.

Nakon završenih studija u Beogradu usavršavao se na Grashaden Klinici u Minhenu, Institutu za Radiologiju u Nirnbergu (Nemačka), Hamersmit bolnici u Londonu (GB), Bolnici Univerziteta u Tel Avivu (Izrael).

Odlukom Saveznog Ministarstva za nauku i tehnologiju dobio je zvanje Eksperta za naučnu oblast Radiologija 2002 godine, a 2006. izabran je u zvanje konsultanta UN i UNDP za razvoj radiologije za region Jugoistočne Evrope.

Osnovao je Tomas DŽeferson Školu u Beogradu za edukaciju u oblasti ultrazvuka kao i Japansko-Balkansku Uniju Radiologa. Organizovao je više od 20 međunarodnih edukativnih skupova iz različitih oblasti radiologije i dijagnostike.

Držao je predavanja od Meksiko Sitija do Tokija. Bio je poznat kao veliki humanitarac, i čovek koji je nesebično pomagao svojim zemljacima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Bojan

16.01.2021. 17:17

Strašno. Neće ostati ni jedan doktor. Država treba da povede malo više računa o zdravstvenim radnicima. Jer šta je za vojsku rat, za medicinu je ova pandemija.

Dragan Tasić

17.01.2021. 16:12

Dragi moj skolski druźe uvek si bio naljbolji.Neka Ti je Vecna Slava.Predlazem jedna ulica u Beogrdu sa Tvojim imenom.Svima si pomagao zasluzio si.