PRODUŽENE MERE: Skraćeno radno vreme lokala ostaje, u petak sednica Kriznog štaba

Novosti online

14. 12. 2020. u 18:09

DOSADAŠNjA mera - da svi ugostiteljski i većina trgovinskih objekata radi do 17 časova, a da vikendom ne radi, produžena je do petka, 18. decembra, a potom će se odlučiviti da li će one biti pooštrene.

ПРОДУЖЕНЕ МЕРЕ: Скраћено радно време локала остаје, у петак седница Кризног штаба

Darija Kisić Tepavčević / Foto Tanjug

- Sve restriktivne mere koje su važile do sada biće na snazi do petka, 18. decembra, a nakon toga ćemo se ponovo sastati i sagledati da li ćemo uvoditi dodatne mere ili promeniti postojeće - rekla je dr Darija Kisić Tepavčević, članica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Prema njenim rečima, dosadašnje mere su dale efekte, iako su brojevi i dalje na visokim vrednostima.

- Ali vidimo kontinuirani pad novozaraženih, povoljnije odnose ukupnog broja hospitalizovanih u odnosu na broj otpuštenih. To su i dalje, napominjem, jako visoke vrednosti, veliko je opoterećenje našeg zdravstvenog sistema i moramo da uradimo sve u našoj moći da smanjimo prenošenje virusa - istakla je dr Kisić Tepavčević.

Ona je pojasnila da ostaje zabrana rada svih objekata posle 17 sati, osim prodavnica prehrambenih proizvoda, apoteka i benzinskih pumpi, kako je i sada.

Mere za praznike nisu nikave "specijalne mere"

Dr Kisić je rekla da Krzini štab svakodnevno razmatra koji su to najbolje mere, a upitana o merama za praznike, ona je rekla da nije reč ni o kakvim "specijalnim merama".

- Mere treba da budu iste svakog dana. Treba da učinimo svi sve od sebe da sprečimo i da se zarazimo i da prenosimo infekciju. Posebno u ovom periodu praznika i krisnih slava. Apelovala bih još jednom da istrajemo i da ove godine proslavimo praznike u najužem krugu svoje porodice i da se i tada pridržavamo svih preventinvih mera koliko je to moguće - istakla je ona i dodala:

- Ako je vaše pitanje da li će neko kontrolisati po kućama, to sigurno nije moguće, a i niko ne želi da vrši takve vrste kontrola. Nadam se ipak da polazimo svi od sebe i da ne želimo da porodična okupljanja budu mesto gde će virus da se prenosi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!