RADOSAVLJEVIĆ: Donacija "Tike" bolnici u Jagodini dokaz prijateljstva koje su trasirali predsednici Vučić i Erdogan

Novosti online

12. 12. 2020. u 19:01

OPŠTA bolnica u Jagodini dobila je preko neophodnu opremu u vidu donacije Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju –TIKA, vrednu 93 268,80 evra.

РАДОСАВЉЕВИЋ: Донација Тике болници у Јагодини доказ пријатељства које су трасирали председници Вучић и Ердоган

Foto: Privatna arhiva

Donacija obuhvata osam pacijent monitora, dva defibrilatora kao i tri uređaja za dekontaminaciju vazduha za pacijente na intenzivnoj nezi najnovije generacije kao i prateću opremu.

Pacijentski monitori japanskog proizvođača medicinske opreme Nihon Kohden poseduju mogućnost merenja i prikaza osnovnih i  naprednih  vitalnih parametara pacijenata , a primenjuje se i kod teže obolelih pacijenata kod kojih je potreban dodatni monitoring. Prenosni defibrilator istog proizvođača  poseduje mogućnost sinhrone i asinhrone, spoljašnje i unutrašnje defiibrilacije kod odraslih i dece, kao i monitoring EKG signala i srčane frekvence.

Foto: Privatna arhiva

 

Na kraju tu su i dekontaminatori prostora koji omogućavaju kontinuirano prečišćavanje vazduha koristeći plazma tehnologiju čijim radom dolazi do uništavanja virusa, bakterija i ostalih patogena na DNK nivou. Tim povodom narodni poslanik Republike Srbije, član Skupštinskog odbora za zdravstvo i predsednik U.O. Opšte bolnice u Jagodini Nikola Radosavljević je rekao:

- Veliko hvala na ovoj izuzetno vrednoj i važnoj  donaciji našim prijateljima iz TIKE. Ovo je još jedan u nizu dokaza velikog prijateljstva Srbije i Turske koje su trasirali predsednici Vučić i Erdogan. Veliko hvala i u ime svih građana Jagodine i okoline kao i lekara kojima će ova donacija  pomoći u pružanju  još kvalitetnije zdravstvene usluge, naročito u lečenju  teških bolesnika kod kojih je pored stručnosti i znanja lekara neophodna i ovakva  oprema. Odlični odnosi Srbije i Turske su neraskidivi , a solidarnost je nešto što krasi oba naroda - zaključio je Radosavljević.

Predstavništvo TIKA-e u Beogradu je u proteklih osam godina realizovalo oko 270 projekta u Srbiji,  u oblasti ekonomije, kulture i društva u cilju promocije mira i saradnje među narodima. U realizaciji projekta pored Radosavljevića aktivno je učestvovala i Milica Pavlović predsednik Saveta za zdravstvo Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)