SRPSKE SREDINE NA KiM: Novih 79 slučajeva zaraze

I. Radulović

02. 12. 2020. u 12:09

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, broj novoobolelih lica od koronavirusa povećao se u prethodna 24 sata za 59, dok je u istom periodu jedna osoba preminula.

СРПСКЕ СРЕДИНЕ НА КиМ: Нових 79 случајева заразе

Foto I. Radulović

Prema najnovijim podacima Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica, u istom periodu borbu sa ovom bolešću dobilo je 16 osoba, a navedene brojke se odnose na 207 rezultata koji su stigli u Zavod za javno zdravlje u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Najviše novoobolelih na severu Kosova i ovog puta registrovano je u severnom delu Kosovske Mitrovice gde je 17 novoobolelih od koronavirusa, u Zvečanu i Zubinom Potoku je po 13 novozaraženih, dok je u Leposaviću u poslednja 24 sata zabeleženo deset novih slučajeva obolelih od virusa kovid – 19.

Kada je reč o centralnom delu Kosmeta, prema podacima iz poslednjeg izveštaja, broj novoobolelih je 26 i to: Gračanica i Gnjilane po 7, Kosovska Kamenica - 6, Lipljan – 3 i Prilužje – 2, dok je 7 osoba izlečeno.

Trenutno je u srpskim sredinama na Kosovu aktivno 1.116 slučajeva, od kojih se u Kliničko bolničkom centru u severnoj Kosovskoj Mitrovici na lečenju nalazi 67 pacijenata, dve osobe se leče u KBC u Nišu, dok je 1.047 pacijenata u izolaciji.

Od početka izbijanja pandemije koronavirusa u srpskim sredinama na KiM registrovano je ukupno 2438 osobe koje su obolele od kovid-19, a u istom periodu testirano je 9.073 građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće