KOME KORISTI LUPANJE GLUPOSTI PO SVAKU CENU: Tatjana Macura o neosnovanim kritikama vezanim za izgradnju kovid bolnica

Novosti online

01. 12. 2020. u 15:52

KOPREDSEDNICA Stranke moderne Srbije Tatjana Macura je reagovala na kritike vezane za izgradnju nove kovid bolnice na Batajničkom drumu.

КОМЕ КОРИСТИ ЛУПАЊЕ ГЛУПОСТИ ПО СВАКУ ЦЕНУ: Татјана Мацура о неоснованим критикама везаним за изградњу ковид болница

Foto: Printscreen

Ona se, putem svog fejsbuk profila, zapitala "kome u našoj državi najviše koristi lupanje gluposti po svaku cenu".

- Pored nove bolnice na Batajničkom drumu prolazila sam svaki dan do zatvaranja tog dela puta zbog završetka radova. Od samog početka je bilo jasno da će se radovi na njoj završiti najmanje u roku. Kada u postojeće kovid bolnice nema gde igla da padne, širiti neistine o tome dokle se stiglo sa radovima u novoj bolnici može jedino da škodi pacijentima koji će tu uskoro biti smešteni, tako da im stvara dodatni strah i stres od pomisli da će ih neko spakovati u "vilu promaja".

Ona je istakla da je sumanuto napadati izgradnju nove bolnice ili novih puteva, bez obzira na mišljenje o ljudima na vlasti i na politiku.

- Posebno ne po svaku cenu, tako da izgledate kao neki lovci na greške koje su banalne ili glupe. Mene brine recimo ko će u novim bolnicama da radi. Zgrada k'o zgrada će da nikne i da se opremi u roku, pre roka, malo posle, nebitno...zgrada će biti. Nama nedostaju medicinari koji moraju biti mnogo bolje motivisani da bi ostali ovde, da ne odu negde preko.

Macura navodi da je jedan motiv za to da uslovi za rad i brigu o pacijentima budu normalni, da lekari dobijaju željene specijalizacije i da se ukine zabrana zapošljavanja.

- Drugi je finansijski motiv - da od svog rada mogu normalno da žive, da ne moraju da rade i u privatnoj praksi da bi skrpili od 1. do 31. I jedno i drugo zavisi od određivanja prioriteta u budžetu. Na primer - prioritet jeste izgradnja bolnica, nabavka polovnih tenkova nije; prioritet jeste podizanje plata medicinarima, podizanje broja zaposlenih u već preglomaznoj državnoj administraciji nije. I tako redom. Ne napadajte one poteze od kojih naše društvo i naša država imaju neupitnu korist, a posebno ne one koji se tiču borbe sa ovim surovim, opasnim i nepredvidivim virusom. Na kraju, neće zgradu bolnice ili put neko spakovati u kofer i poneti sa sobom kada jednog dana ode sa vlasti...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a