VLADA PRODUŽILA MERE ZA JOŠ 15 DANA: Brojke su užasavajuće, a pik tek dolazi!

Novosti online

27. 11. 2020. u 12:44

ВЛАДА ПРОДУЖИЛА МЕРЕ ЗА ЈОШ 15 ДАНА: Бројке су ужасавајуће, а пик тек долази!

Kršenje mera kažnjavaće i komunalna milicija

NOVE mere koje su produžene do 15. decembra, ako uzmemo u obzir najave stručnjaka iz Kriznog štaba, mogle bi i dodatno da budu prolongirane nakon tog datuma. Sve će naravno zavisiti od epidemiološke situacije, ali kako sada stoje stvari neko dramatično poboljšanje situacije nije baš izvesno.

- Kriva još uvek raste, a da bismo rast obuzdali, važno je da poštujemo mere. Mi smo sve vreme zagovarali pooštravanje mera, i pre nego što su ove uvedene. Ali moram da istaknem da one sve vreme postoje i one koje smo ranije imali na snazi štitile su nas u onoj meri u kojoj su bile sprovedene - naveo je dr Srđa Janković juče.

I prema matematičkim procenama pik nas očekuje tek sredinom decembra, kada možemo da očekujemo i 10.000 zaraženih na nevnom nivou, pa ne bi začudilo da se ugostiteljima i prodaniciama i nakon tog datuma mera skraćenog radnog vremena produži.

NA ZIMOVANJE, PA U BOLNICU

Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović juče je sugerisao da nije za očekivati da će ove godine moći bezbrižno da se zimuje. Slikovito, on je poručio da svi oni koji budu planirali da idu na zimovanje u narednom periodu trebalo da rezervišu mesto u bolnici.

I dr Janković je, reagujući na tu izjavu, praktično ukazao da nije optimista po pitanju nadi da će oko Nove godine virus toliko popustiti da možemo da budemo bezbrižni.

- Ja ne mogu nikome da zabranim što pokušava da održi svoje poslovanje, ali ono što kao imunolog mogu da kažem jeste da nisam optimista da ćemo imati za Novu godinu i božićne praznike tako povoljnu situaciiju u kojoj će te aranžmane biti moguće realizovati. Ja bih savetovao da potrebu za praznicima i praznovanjem stavimo na drugo mesto - rekao je dr Janković.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Nebojša

27.11.2020. 17:39

Kakve crne mere i skracivanje radnog vremena. Crni petak, da li gledate.Pa gde je sada inspekcija i komunalna policija da naplati kazne svima pocev od trznih centara kao zakupodavaca, zakupaca lokala a onda i gradjan koji ne drze odstojanje. Najveca glupost je ogranicenje radnog vremena. Klubove treba zatvoriti na 6 meseci jer oni su problem. Sve ostalo treba da radi normalno uz pridrzavanje mera. A ulazak u Srbiju ne bi smeo da bude bez testiranja. Znaci SAMO 2 MERE. Zabrana rada klubova 24h 6 meseci. Zabrana ulaska u Srbiju bez testiranja. Drakonske kazne za sve danas koji su organizovali CRNI PETAK, trzne centre zakupce i sve posetioce koji ne drze odstojanje i nemaju masku i oreko nosa, pa ce se uvesti u red, a ne da trzni centrikace obavestenje da je do 15000 ili 10000 ljudi dopusteno. To jr izigravanje svega.