VLADA PRODUŽILA MERE ZA JOŠ 15 DANA: Brojke su užasavajuće, a pik tek dolazi!

Novosti online

27. 11. 2020. u 12:44

NOVE mere koje su produžene do 15. decembra, ako uzmemo u obzir najave stručnjaka iz Kriznog štaba, mogle bi i dodatno da budu prolongirane nakon tog datuma. Sve će naravno zavisiti od epidemiološke situacije, ali kako sada stoje stvari neko dramatično poboljšanje situacije nije baš izvesno.

ВЛАДА ПРОДУЖИЛА МЕРЕ ЗА ЈОШ 15 ДАНА: Бројке су ужасавајуће, а пик тек долази!

Kršenje mera kažnjavaće i komunalna milicija

- Kriva još uvek raste, a da bismo rast obuzdali, važno je da poštujemo mere. Mi smo sve vreme zagovarali pooštravanje mera, i pre nego što su ove uvedene. Ali moram da istaknem da one sve vreme postoje i one koje smo ranije imali na snazi štitile su nas u onoj meri u kojoj su bile sprovedene - naveo je dr Srđa Janković juče.

I prema matematičkim procenama pik nas očekuje tek sredinom decembra, kada možemo da očekujemo i 10.000 zaraženih na nevnom nivou, pa ne bi začudilo da se ugostiteljima i prodaniciama i nakon tog datuma mera skraćenog radnog vremena produži.

NA ZIMOVANjE, PA U BOLNICU

Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović juče je sugerisao da nije za očekivati da će ove godine moći bezbrižno da se zimuje. Slikovito, on je poručio da svi oni koji budu planirali da idu na zimovanje u narednom periodu trebalo da rezervišu mesto u bolnici.

I dr Janković je, reagujući na tu izjavu, praktično ukazao da nije optimista po pitanju nadi da će oko Nove godine virus toliko popustiti da možemo da budemo bezbrižni.

- Ja ne mogu nikome da zabranim što pokušava da održi svoje poslovanje, ali ono što kao imunolog mogu da kažem jeste da nisam optimista da ćemo imati za Novu godinu i božićne praznike tako povoljnu situaciiju u kojoj će te aranžmane biti moguće realizovati. Ja bih savetovao da potrebu za praznicima i praznovanjem stavimo na drugo mesto - rekao je dr Janković.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina