TUGA U MANASTIRU BLAGOVEŠTENJE RUDNIČKO: Preminula Mati Ksenija od posledica virusa korona

Novosti online

24. 11. 2020. u 10:47

MATI Ksenija (71), monahinja manastira Blagoveštenje Rudničko kod Kragujevca, preminula je, a bila je pozitivna na korona virus.

ТУГА У МАНАСТИРУ БЛАГОВЕШТЕЊЕ РУДНИЧКО: Преминула Мати Ксенија од последица вируса корона

Foto: eparhija-sumadijska.org.rs

Na društvenim mrežama pojavile su se informacije i da su otac Serafim, otac Mardarije i mati Salafaila u bolnici jer su zaraženi korona virusom, svi iz manastira Blagoveštenje. Ipak, iz manastira su demantovali ove navode.

- Ne, to nije istina. Svi smo tu, samo je mati Ksenija umrla. Imala je korona virus, bila je hospitalizovana u Kliničkom centru Kragujevac - navode iz Blagoveštenja.

Kako dodaju, svi iz manastira radili su test na kovid 19 i svi su pozitivni.

Ko je pravoslavni sveštenik azijskog porekla koji saslužuje na opelu patrijarhu Irineju?

- Tu smo svi, u manastiru. Manje više smo svi dobro. Testirani smo i svi smo pozitivni, ali smo uglavnom dobro. Nismo kritični - navode iz manastira ističući da su na društvenim mrežama počele da se pojavljuju nove dezinformacije.

Jedan od korisnika Fejsbuka naveo je, ispod objave da su otac Serafim, otac Mardarije i mati Salafaila u bolnici, da prenosi od duhovne dece oca Serafima obaveštenje.

- Mati Salafaila nije u bolnici kao ni otac Serafim. Mati Ksenija jeste, šećeraš je (ona se upokojila). Otac Mardarije je bio u bolnici, ali predloženo mu je da bude u manastiru u izolaciji jer ima blažu kliničku sliku - navodi se u komentaru.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati