DO KRAJA ŠKOLSKE GODINE Digitalni udžbenici za prvi razred gimnazije

B.B.

14. 10. 2020. u 14:51

SVI digitalni udžbenici koji postoje za prvi razred gimnazije biće dostupni i nastavnicima i učenicima do kraja školske godine, saopšteno je iz kabineta primejerke Ane Brnabić.

ДО КРАЈА ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ Дигитални уџбеници за први разред гимназије

Ilustracija Foto: V. Danilov

Tako će, Vlada Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa izdavačima udžbenika, nastaviti projekat uvođenja savremenih informacionih tehnologija u obrazovanje.

- Zahvaljujući podršci izdavača, koji su se odazvali pozivu Kabineta predsednice Vlade i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, projekat sada započinje za sve gimnazije u Srbiji - navodi se u dopisu. - Izdavači će u okviru projekta donirati digitalne udžbenike u vrednosti većoj od 60 miliona dinara, i počev od 15. oktobra svi digitalni udžbenici koji postoje za prvi razred gimnazije biće dostupni i nastavnicima i učenicima do kraja školske godine.

Projekat uvođenja savremenih informacionih tehnologija u obrazovanje započet je još 2017. godine, u cilju unapređenja kvaliteta obrazovanja i prilagođavanja potrebama savremenog doba.

- U školskoj 2018/19, kroz pilot-projekat opremljeno je 2.000 digitalnih učionica u osnovnim školama, nastavnici su prošli edukaciju i dobili digitalne udžbenike - stoji u saopštenju. Projekat je nastavljen u 2019/20. digitalizacijom novih 10.000 učionica i obučavanjem 10.000 nastavnika takođe u osnovnim školama koji su, osim obuke i opreme. dobili i kvalitetan digitalni obrazovni sadržaj za rad sa učenicima.

Ovaj projekat je pokazao svoju dalekovidost, kvalitet i važnost u momentu kada je proglašeno vanredno stanje i ceo obrazovni sistem bio primoran da se u rekordno kratkom roku prebaci na onlajn nastavu.

- Svi izdavači otvorili su svoje obrazovne platforme za slobodno korišćenje svim nastavnicima i učenicima osnovnih škola, bez obzira na to da li je njihova škola bila deo projekta Vlade i Ministarstva, čime su pokazali svoju društvenu odgovornost i pomogli stotinama hiljada đaka u Srbiji da lakše završe prethodnu školsku godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!