JUBILARNI 35. „DANI DEČJE POEZIJE I PROZE“ U DRAGINCU: Pobedili Nika i Milica

V. MITRIĆ

14. 10. 2020. u 10:39

ŽIRI dečje književne manifestacije „Dani dečje poezije i proze“ u Dragincu pregledao je 455 radova i konstatovao da je na konkursu za najbolje đačke radove, učestvovala 101 škola.

ЈУБИЛАРНИ 35. „ДАНИ ДЕЧЈЕ ПОЕЗИЈЕ И ПРОЗЕ“ У ДРАГИНЦУ: Победили Ника и Милица

Foto: V. Mitrić

Prvu nagradu za poeziju osvojila je Nika Blešić, učenica osmog razreda OŠ "Dr Arčibald Rajs" iz Beograda, za pesmu "Vrba“ .

Druga nagrada za poeziju dodeljuje se Mariji Jeremić, učenici 7. razreda OŠ "Mile Dubljević" iz Lajkovca, za pesmu "Koliko je nebo široko“. Treću nagradu za poeziju dobija Kalina Radulović, učenica drugog razreda – OŠ „Nikola Tesla“ iz Beograda, za pesmu "Kako se piše pesma".

Prva nagrada za prozu dodeljuje se Milici Milanović, učenici 7. razreda OŠ „ Vasa Čarapić" iz Belog Potoka, za priču "Selfi Marka Kraljevića". Druga nagrada ide u ruke Milice Savić, učenice OŠ "Vuk Karadžić" iz Sočanice, za priču "Tajanstveni putnik", a treća Lazaru Novakoviću, učeniku 2. razreda OŠ "Prva osnovna škola kralja Petra II" iz Užica, za priču „Trešnja u mom vrtu".

Pohvaljeno je i učešće na konkursu, koji se održava u znak sećanja na 3.000 streljanih rodoljuba, meštana Gornjeg Jadra, u kaznenoj ekspediciji fašista u oktobru 1941. godine i to OŠ "Dr Arčibald Rajs" iz Beograda, OŠ "Mile Dubljević" iz Lajkovca, OŠ „Nikola Tesla“ iz Beograda, OŠ „ Vasa Čarapić“ iz Belog Potoka, OŠ "Vuk Karadžić" iz Sočanice, OŠ "Prva osnovna škola kralja Petra II" iz Užica ,OŠ "Kadinjača" iz Loznice, OŠ „Olga Milošević“ Smederevska Palanka, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Zrenjanina (odeljenje II-1), OŠ „Filip Višnjić“ iz Jamene, OŠ „Đura Jakšić“ iz Jelašnic, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Loznice, OŠ „Ivo Andrić“ iz Niša ,OŠ „Anta Bogićević“ iz Loznice, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Knjaževca, Obrazovno vaspitni centar iz Osečine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a